Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

A bankkártyájáért akarta megölni barátját

Elvesztette munkáját, s rossza anyagi helyzetbe került, ezért elhatározta, megöli barátját és megszerzi a pénzét. A “remek” terv kivitelezésénél azonban akadt egy kis bökkenő.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta annak a kecskeméti férfinak az ügyében, aki a pénzéért akarta megölni az ismerősét.

A Szolnoki Törvényszék a 2020. április 8-án a férfit két év – végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet szerint a vádlott a munkahelyének megszűnését követően rossz anyagi helyzetbe került, ezért úgy döntött, hogy megöli a barátját, és megszerzi a bankkártyáján lévő pénzt. A vádlott egy ismerősének elmondta a tervét, és pénzért a segítségét kérte a holttest eltüntetésében. Miután a férfi az ajánlatot visszautasította, bejelentést tett a rendőrségen.

Ezt követően a vádlott egy másik személynek is beszámolt a tervezett emberölés részleteiről, majd őt arra kérte, hogy ötszázezer forint ellenében vegyen részt a sértett megölésében. A találkozót követően a rendőrség a vádlottat elfogta.

Az ítélet ellen az ügyész jelentett be fellebbezést végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása érdekében. A fellebbviteli főügyészség a fellebbezést fenntartotta, mivel megítélése szerint a felfüggesztett büntetés aránytalanul enyhe.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni – közölte az ügyészség.