Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Lecsukták a nagymamájára és édesanyjára támadó férfit

A férfi nagy előszeretettel pofozta fel anyját és nagymamáját, ütöttek őket és a nagyit még fojtogatta is, majd még a leakasztotta vécéajtót is rájuk dobta. Most került egy hónapra előzetes letartóztatásba.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a szegedi férfit, aki több mint fél éve zaklatta és bántalmazta nagymamáját és édesanyját.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. februárja óta él együtt édesanyjával és nagymamájával egy szegedi lakásban. A tavalyi év végén előzetes szóváltást követően a férfi mind a nagymamáját, mind pedig az édesanyját több alkalommal megpofozta. Ezt követően is rendszeresek voltak az agresszív magatartások mindkét sértettel szemben, melyek során a gyanúsított kiabált velük, szidalmazta őket, illetőleg csapkodta az ajtót, beleütött a falba.

A gyanúsított idén július 15-én ittasan ismételten bántalmazta a 80 éves nagymamáját, akit a karjánál fogva ragadott meg és lökött az ágyra. Bántalmazta továbbá a férfi az édesanyját is, akinek a fejét az ablak sarkába ütötte. A vérző sérülések miatt a férfi a bántalmazással egy rövid időre felhagyott, azt követően azonban tovább pofozta a sértetteket. A férfi édesanyja megpróbált a lakásból elmenekülni, de őt a szekrény mögé szorította be.

A bántalmazásoknak másnap sem lett vége, a gyanúsított leszaggatta az édesanyja ruháit, illetőleg több alkalommal testszerte, illetőleg fejen ütötte őt.  Ugyancsak bántalmazta a sértett védelmére kelő nagymamát is, akit fojtogatni is kezdett. Mindezeket követően a gyanúsított leakasztotta a vécé ajtaját és azt rádobta a sértettekre, amit azonban sikerült kivédeniük.

A sértettek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A kapcsolati erőszak bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.