Belföld Hírek Kék hírek Ország-világ

Intim fotókat megszerezve, álneveken jutott milliókhoz egy csaló férfi

A négy néven is bejelentkező férfi társkereső oldalon ismerkedett, intim fotókat szerzett meg nőktől, majd megzsarolta vele őket. Illusztráciő: pixabay.com

Magát más-más személynek – négy embernek – kiadva 3 millió 850 ezer  forintot csalt ki egy Csaba keresztnevű férfi egy nőtől. Emellett további két álnéven egy másik nőtől is összegeket követelt, sikertelenül. A kulcs mindkét esetben a nőkről készült intim felvételek megszerzése volt.

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a férfi 2017 év végén Balázs néven, társkereső oldalon ismerkedett meg az első sértettel. Tőle intim fotókat kért és kapott. Miután a kapcsolatuk megszakadt, saját nevét használva, Csabaként újra felvette a kapcsolatot a nővel azt állítva, hogy pornográf oldalakon látta meg a róla készült képeket. A hölgynek ekkor ígéretet tett arra, hogy a róla készült intim képeket egy illegális szoftverrel minden weboldalról eltávolítja. Ezért 150 ezer forintot kért és kapott.
A vádlott néhány hét múlva a vele korábban megismerkedő Balázs feleségének mondva magát hat alkalommal összesen 2 milliót kért és kapott azért, hogy a fotók ne kerüljenek nyilvánosságra.

Néhány hónap múlva, Lajosként bemutatkozva arra hivatkozással kereste meg a vádlott a nőt, hogy főnöke tönkre akarja őt tenni az intim fotók miatt. Ekkor a hölgy ismét a vádlotthoz, Csabához fordult, hogy illegális szoftverével törölje a képeket, amit Csaba el is vállalt. A sértett mindezért 1 millió 150 ezer forintot fizetett a férfinak.

Fél év múlva saját nevében, Csabaként 550 ezer forintért a hölggyel visszavásároltatta a saját fotóit. Még egy alkalommal 150 ezer  forintot próbált a nőtől megszerezni arra hivatkozással, hogy „idegeneknek az internetes dolgaihoz történő hozzáférését” fogja letiltani egy szoftverrel, de ekkor a sértett már nem fizetett, hanem a hatóságokhoz fordult. Utóbbival egy időben a vádlott már Gábor néven egy újabb hölggyel kötött ismeretséget – ismét egy társkereső oldalon. A hölgy az ismeretség során kódot adott az egyik közösségi oldalon lévő profiljához, ahonnan a vádlott ugyancsak intim fotókat szerzett meg.

Három nappal később azzal kereste meg a hölgyet, hogy pénzért cserébe eltávolítja a fotókat a különböző weboldalakról, ahol azokat megtalálta. Mivel a sértett nem fizetett, két hónappal később azt helyezte kilátásba, hogy ha nem fizet, közzéteszi a fotókat az interneten. A sértett nem válaszolt, hanem feljelentést tett.
A vádlott tetteiért, minősített csalás és más bűncselekmények miatt a Győri Járásbíróságon fog számot adni.