Bármi is a helyzet, az élmény továbbra is a lényeg.

Szerintem egyetérthetünk, hogy nagyon másként alakul ez a szezon a korábbiakhoz képest. Teljesen új hozzáállást, tervezést és szervezést igényel tőlünk most az áhított szabadság (már ha akad még időszak, meg rendelkezésre álló anyagi forrás, amivel gazdálkodhatunk). A még „normál” időszakban lefoglalt utak nagy fejtörést okoznak: el merjünk-e indulni, és ha igen, akkor hogyan és mire érkezünk haza. Meg érdemes-e kockáztatni külhoni nyaralást, illetve mennyire biztonságos hazánkban, felkapott helyekre látogatni, vagy egyáltalán bármit is tenni, ami közösségi, szabad és önfeledt.

Sok mindent leszögezhetünk a témában. Egy biztos, most mindennél nagyobb szükség van némi bevállalós, bátor magatartásra. Nem a megfontolás és a biztonság hiányára gondoltam, hanem eredeti ötletekre, felfedezetlen célpontokra és vagány szemléletre. A lényeg, hogy bármit is teszünk kikapcsolódás gyanánt, az töltsön fel és érezzük azt, hogy felüdített, továbblendített.

Másik fontos alapvetés, hogy pihenésre mindenkinek szüksége van. Most talán még inkább, mint máskor. Olyan programra, ami közben nem érnek el a munkahelyről, nem jut eszünkbe még egy elvégzendő feladat és nem leszünk tőle még idegesebbek, fáradtabbak és lehangoltak. Nem gond, ha végül másként alakul minden, de próbálkozzunk és adjunk egy esélyt magunknak és így másoknak is.

Szerintem annak is van jelentősége, hogy az idei évben minden sutaság, félelem és furcsaság ellenére is akarjuk megőrizni a lelkesedésünket, az új iránti nyitottságunkat és legfőképpen a vidámságunkat, még akkor is, ha erre, úgy érezzük, nem sok okunk van. És ha képesek vagyunk rá, akkor biztassunk és lelkesítsünk másokat, ha van pozitív tapasztalatunk és tippünk, akkor azt osszuk meg másokkal. És vegyük mi is jó szívvel, ha más részese volt szép vagy lélekemelő élményeknek, amelyre most mindannyiunknak szüksége van.

 A sokszor riasztó hírek, a bizonytalan kilátások, és az esetleges szorongás mellett hagyjuk, hogy megérintsen bennünket az öröm és a vágy.

A bárcsak helyett pedig a megvalósítás felszabadító érzése.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest