Mielőtt meglepődne vagy felháborodna: az idei pitvarosi hittantábor tematikája a vadnyugat volt, míg tavaly Harry Potter világa, azelőtt pedig a Narnia krónikája volt. Azaz ami a mai gyerekeket érdekli.

Hétfőn kezdődött és ma fejeződött be a hagyományos, immár tizenegyedik alkalommal megrendezett hittantábor.

– Hatvannégy egyébként hittan foglalkozásokra járó gyerek vett részt a tábor munkájában, köztük óvodások is az általános iskola alsó- és felső tagozatos diákjai mellett, de volt néhány középiskolás, illetve felnőtt segítőnk – mondta érdeklődésünkre Kasuba Róbert plébános. Megtudtuk tőle azt is, hogy a gyerekek ezen a héten Nagyboldogasszony Plébánia által szervezett táborba nem csak Pitvarosról, de néhányan Csanádpalotáról és Kövegyről is jelentkeztek.

Fotó: facebook/kasuba.robert

– Az idei tábor témája a Vadnyugat volt, így ennek szellemében csütörtökön a csongrád-bokrosi westernvárosba kirándultak a gyerekek, ahol nem csak a érdekes bemutatókat nézték meg, így pisztolypárbajt, vadnyugati show-t, de rodeóbikára ültek és még aranyat is moshattak. De a héten rendeztünk öko játszóházat, sorversenyeket, ma pedig aszfaltrajzverseny és indián számháború zárta a programokat. Bár a tábor tematikája nem vallási jellegű, de azért hittantábor, mert ezen főleg a hittanos gyerekek vettek részt – árulta el a gyerekek által Robi atyának hívott plébános.

Azt is megtudtuk tőle, hogy tavaly Harry Potter, míg egy évvel azelőtt a Narnia krónikája köré csoportosították a táborok programjait.

Az idei, egyébként érintett olvasóink által sikeresnek nevezett pitvarosi hittantábor egyébként az idén már a tizenegyedik alkalommal rendezték meg.

– Nem mind napközis jelleggel működött, volt két-három esztendő, amikor elutaztunk – tette hozzá Robi atya, azaz Kasuba Róbert, a pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia plébánosa, a hittantábor szervezője.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest