Debreczeni István nem akadályozta az indítvány napirendre vételt, az azt beadó képviselők nagy része pedig kitartott. Egy képviselő nem jött el az ülésre, a többiek 4:2 arányban a feloszlás mellett szavaztak.

Mint korábban beszámoltunk róla, az elmúlt hónapok folyamatos botrányai után 6-ból 5 képviselő közös indítványt adott be Csanádpalotán, amely arról szólt, hogy a testület döntsön a feloszlásáról. Döntésük oka leginkább az volt, hogy a polgármester szerintük egy személyben döntött mindenről, nem vonta be őket a település vezetésébe, már a koronavírus járvány okozta korlátozások előtt sem.

Az indítványukat nemrég egy botrányba fulladt testületi ülésen Debreczeni István nem volt hajlandó napirendre venni, valamint a lakosságot és a sajtót is megkísérelte kizáratni a nyílt ülésről,  ám miután a megyei kormánymegbízott is arra figyelmeztette levélben, hogy ez jogszabálysértő, a polgármester nem akadályozta tovább a megtárgyalást.

Miután a polgármester legtöbb botránya portálunkon keresztül jutott el először a nyilvánossághoz, Debreczeni István úgy készült az ülésre, hogy a teremben jól látható helyre egy vállfán kiakasztott egy valószínűleg általa csináltatott pólót a Makó Híradó logójával, amelyen ezen kívül az is szerepelt: “Fő támogatóm”. Mindezt vélhetően humornak szánta, ám akciója arra is bizonyíték, a Csanádpalotán történtekért továbbra sem igazán akar felelősséget vállalni, inkább mást okol a kialakult helyzetért.

 

 

A várakozásoknak megfelelően így a többség javasolta is a feloszlást, igennel szavazott Perneki László, Túri Tamás, Kovács Gábor és Tóth László is, nemmel pedig Debreczeni István és Jancsik Zoltán. Szügyi László – aki korábban szintén aláírta a feloszlást kezdeményező indítványt – nem jött el az ülésre.

Ő egyébként már korábban jelezte azt is, hogy meggondolta magát és nem támogatja a közös indítványt. A szavazati arány így 4:2 lett a feloszlás mellett, mint az igennel szavazó képviselőktől megtudtuk, azt remélik, hogy innentől kezdve lenyugszanak a kedélyek a településen, és nem zárkóznak el attól sem, hogy értelmes együttműködést alakítsanak ki Debreczeni Istvánnal az időközi választásig tartó időszakban.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest