Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Sokáig senkinek nem merte elmondani a gyerek, hogy szexuálisan zaklatja nevelőapja

Öt évig hallgatott a gyerek arról, hogy nevelőapja szexuálisan zaklatja. A férfira 5-20 év börtön vár, s hiába akar szabadlábra kerülni, az ügyészség nem engedné.

Egyetértett a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a törvényszék azon döntésével, mellyel a szexuális erőszak bűntettével vádolt férfi letartóztatását fenntartotta. A Gyulai Törvényszék folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indult eljárásban a vádlott letartóztatása indokoltságát vizsgálta felül.

A vádirati tényállás szerint a Békés megyében élő vádlott a nevelt gyermeke sérelmére követte el a bűncselekményt, aki kiszolgáltatott helyzete és a családban kialakult légkör miatt senkinek nem merte elmondani hosszú időn keresztül (2013 májusától 2018 júniusáig) a vele történt eseményeket. A bűncselekményre a Büntető Törvénykönyv 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, ezért a magas büntetési tételre figyelemmel a fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

Az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség megítélése szerint is a vádlott és a sértett korábbi családi kapcsolatára valamint a bűncselekmény időben elhúzódó jellegére figyelemmel a szökés és az elrejtőzés veszélye mellett a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértve a Gyulai Törvényszék döntésével, a letartóztatást fenntartó végzés helybenhagyására tett indítványt az ügyben másodfokú döntést hozó Szegedi Ítélőtáblának – közölte az ügyészég.