Hírek Térség Top

Öt-ötezer forintot kapnak a magyarcsanádi gyerekek – mától lehet igényelni

A helyi képviselő-testület az idén is segíti a szülőket az óvoda- és iskolakezdés előtt. Mától, egészen augusztus 15-ig lehet beadni a kérelmeket a magyarcsanádi községháza szociális irodájában.

A gyermekenként öt-ötezer forintos támogatással az idén is segíteni kívánja a magyarcsanádi óvodásokat, iskolásokat, illetve közép- és speciális iskolába járókat a helyi önkormányzat képviselő-testülete. Bár az összeg az első nekifutásra nem tűnik nagynak egy-egy gyerek esetében, de azt tudni kell, hogy minden iskolás ingyen tankönyvet kap, így az ötezer forint máris jelentősnek tűnik, ha azt füzetekre, írószerekre költik el az érintettek (szülei).

A támogatásnak, melyet mától egészen augusztus tizenötödikéig a magyarcsanádi községháza szociális irodájában kell igényelni, azért vannak feltételei.

Csak az a gyerek kaphatja meg az óvoda-, iskolakezdési támogatást, aki állandó bejelentett lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik Magyarcsanádon, a helyi óvodában vagy a helyi általános iskolában kezdi meg szeptemberben a tanévet.

Azok is megkapják a támogatást, akik ősszel kezdik vagy folytatják nappali tagozatos középiskolai tanulmányaikat vagy speciális oktatást végző iskolában tanulnak.

A támogatás további feltétele, hogy a tavalyi igazolatlan hiányzás ne haladja meg a 20 (azaz húsz) órát.

A támogatási kérelemhez csatolnia kell minden diáknak az iskolai bizonyítványa másolatát, illetve a középiskolásoknak és a speciális iskolába járóknak (és csakis nekik) e mellett az iskolalátogatási igazolásukat is.

Mint azt Farkas János polgármestertől megtudtuk, tavaly összesen százharminchét magyarcsanádi óvodás, iskolás igényelte ezt a támogatást (így ez akkor az igénylőknek összesen hatszáznyolcvanötezer forint segítséget jelentett), s az idén is körülbelül ekkora létszámra számítanak.