Kedden mintegy 470 kilométert tett meg Horvátországban a Csanádalbertiről indult Nagy Tibor és Maczelka Róbert, akik Nagy-Magyarország határait motorozzák körbe. Ma délelőtt értek az Adriai-tengerhez, a cél Fiume.

– Július 14-én 470 km-t tettünk meg Horvátországban Nova Gradiskától Gospicig Zágráb és Modrus-Fiume vármegyéken keresztül, leírhatatlanul gyönyörű hegyi utakon. Az itt élő emberek mérhetetlenül kedvesek, amerre elhaladtunk, ismeretlenül is integettek, köszöntek nekünk, viszont ezen a szerpentines, hegyi szakaszon 170 km-en belül benzinkutat nem találni, így jól jött a magunkkal vitt pót benzines kanna. Gospictől, a mai szálláshelyünktől kb. 40 km-re holnap már az Adriai tengert fogjuk elérni – olvasható a Trianon motoros emléktúra közösségi oldalán, a kedd este közzétett bejegyzésben.

 

A túra résztvevői élőben is bejelentkeztek kedd este

 

Egy másik, szintén kedd este megosztott bejegyzésben azt írták: a Zrínyi hegység lábánál haladtak végig, majd a hegyek egyre magasodtak, ezt pedig a többi motorosnak is ajánlják.

– Akik tervezik, hogy erre járnak motorral, azok Donji Lapacot (Alsólapac) ki ne hagyják!!! Eszméletlen adrenalinbomba az út! Egy kis idő elteltével szembesültünk azzal a ténnyel, hogy ezen a helyen egy 50 km-es szakaszon egy murvás, szakadékos, keskeny, korlát nélküli úton kell végighaladnunk! Amikor visszafordultunk, újabb meglepetés ért bennünket: valahogy visszatértünk ugyanarra az útszakaszra, ami kb. másfél óra plusz időveszteséggel járt. Nagyon élveztük! Motorosok! Ki ne hagyjátok! Centingrádnál déli irányba vettük az irányt, és elértünk szálláshelyünkre Gospicbe, ami egy hegyekkel körülvett völgyben fekszik. Itt állítottuk fel a sátrakat. Vacsora: zacskós leves gazdagon, a hordozható kerti tűzhelyünkön – számoltak be az eseményekről.

Mint megtudtuk, délelőtt 10 óra körül értek a motorosok az Adriához, a cél pedig Fiume, amelyet a holnapi napon be is mutatnak majd közösségi oldalukon.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest