Hírek Makó

Tessedik Sámuel-díjat vehetett át Horváth Zoltán

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola igazgatója Nagy István agrárminisztertől vehette át a rangos elismerést hétfőn, Budapesten.

– A tanévzáró értekezleten tudtam meg, amikor a helyettesem felolvasta a miniszter úr levelét, hogy én kapom idén ezt a díjat. Álmomban nem gondoltam volna! Az a szerencse ért, hogy az én tantestületem, teljesen titokban jelölt erre a díjra, a munkaközösségek és a kollégák teljes egyetértésében, így ez egy nagyon megható momentuma volt a tanévzáró értekezletnek – idézte fel portálunknak Horváth Zoltán, hogy miként is értesült a díjról.

Az ünnepségnek a Vigadó díszterme adott otthont, ahol három díj átadására került sor egyszerre, melyek közül több a vírushelyzet miatt csúszott mostani időpontra. A Tessedik Sámuel-díjból egy évben hatot lehet adományozni, ebből ötöt adott át Nagy István agrárminiszter hétfőn, ekkor vehette át az elismerést Horváth Zoltán.

Mint portálunknak elmondta, éppen a hetekben összegezte egy tíznapos sorozatban az utóbbi éveket, hiszen négy év eltelt az igazgatói kinevezéséből, szeptembertől pedig megváltozott körülmények között dolgoznak tovább, a jogszabályok szerint át kellett szervezniük a szakképzést, ezért bár a kinevezése megszűnt, de a miniszter meghosszabbította azt, így igazgatóként folytatja a megkezdett munkát.

– Ez a díj tulajdonképpen megerősített abban, hogy a tantestületem bízik bennem, a minisztérium bízik bennem, és a kinevezésem is ezt támasztja alá, úgyhogy én úgy gondolom, hogy azok a feladatok, amik még előttem állnak, azokat mindenképp szeretném megvalósítani – emelte ki.

Mint hozzátette, szeptembertől nagyon keményen folytatják a munkát, hiszen az agrárinformatika tekintetében is egy előrelépésen vannak túl, a kilencedik osztályban az agrárinformatikai ismereteket órarendbe foglalva tanulhatják a diákok, amely egyedülálló az országban, akárcsak a biomassza alapú gazdálkodás, amelyben szintén élen jár az iskola.