Kovács Gábor önkormányzati képviselő posztolta közösségi oldalán azt a levelet, amelyben a megyei kormánymegbízott arra hívja fel Debreczeni István figyelmét, hogy az önkormányzati törvény alapján hívja össze a képviselő testületet, és tárgyalják meg a korábban napirendre nem vett indítványt.

Juhász Tünde az indítványban arról értesíti Csanádpalota polgármesterét, hogy a képviselők panasszal éltek a Kormányhivatalnál, amiért a legutóbbi testületi ülésen nem vették napirendre a testület feloszlását, illetve megkísérelték kizárni onnan a lakosokat.

A kormánymegbízott arra is felhívja Debreczeni István figyelmét, hogy az önkormányzati törvény alapján, ha az indítvány megfelel a feltételeknek, akkor nincs mérlegelési lehetősége, a testületet össze kell hívni, és a képviselők indítványát meg kell tárgyalni.

A levélből az is kiderül, hogy az indítvány esetében összehívott ülés rendkívüli ülésnek minősül, így többek között nem alkalmazhatóak rá a Szervezeti Működési Szabályzat speciális formai és tartalmi követelményei sem.

Amennyiben pedig a polgármester nem hívja össze az ülést 15 napon belül, és nem veszik napirendre a képviselők indítványát, akkor az önkormányzati törvény alapján azt a Kormányhivatal fogja megtenni.

Juhász Tünde a levelét azzal zárja, hogy mivel Csanádpalotának még a képviselő testület által elfogadott zárszámadása sincsen – amelynek határideje július 18. -, és az ülést emiatt is mindenképpen össze kellene hívni, ugyanezen alkalommal vegyék napirendre a testület feloszlásáról szóló indítványt.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest