Hírek Térség Top

Átdolgozzák a maroslelei tornacsarnok terveit

Jó ideje áll a maroslelei  iskolaudvarra tervezett 780 négyzetméteres tornacsarnok építése ügye. Bár a munkálatokat már tavaly nyáron el kellett volna kezdeni, még egy kapavágás sem történt a területen. Utána jártunk, hogy miért.

– Kiírták a tornacsarnokkal kapcsolatos közbeszerzést, helyszíni szemlét is tartottak. Ha lesz érvényes ajánlat, augusztus végén, szeptember elején kezdődhet meg az építkezés, mely 1 éven át tart mondta Martonosi György, az előző ciklus polgármestere még az előző testület tavaly májusi rendes ülésén. A korábbi községvezető remélte, hogy ha a lesz érvényes ajánlat, akkor már tavaly nyár végén ősz elején megkezdődhet a tornacsarnok egy éven át tartó építése.

Az iskolaudvarra tervezett 780 négyzetméter alapterületű tornacsarnokot, mely egy 18×30 méteres küzdőtérrel rendelkezik majd, és nem csak az iskolások használhatják majd, azonban azonban hiába is keresik azóta is a helybéliek, az építkezés céljára az önkormányzat által biztosított területen egy kapavágás nem történt.

Épp ezért kérte Lázár János országgyűlési képviselő segítségét Drimba Tibor jelenlegi polgármester, amikor nemrégiben megbeszélést tartottak. Lázár Jánost ezt követően azt mondta, hogy arra jutottak, hogy több olyan dolog van, amit közösen el tudnánk végezni Maroslele érdekében. – Például az iskolához egy sportcsarnok építése van folyamatban, amely megakadt, a polgármester úr kérte a segítségem, és talán tudok a dolgon lendíteni.

Maroslele, 2020.06.20.

Maroslelén a választások alkalmával bár vereséget szenvedtünk, mégis azt gondolom, ahol tudunk, együtt kell működnünk.

Közzétette: Lázár János hivatalos oldala – 2020. június 20., szombat

A teljes egészében állami források felhasználásával tervezett maroslelei tornacsarnok építésének ügye, a beruházó Nemzeti Sportközpontok tájékoztatása 2019-ben került át a Beruházási Ügynökség hatáskörébe.

A Beruházási Ügynökség érdeklődésünkre azt írta: „Maroslele „A” típusú tornaterem építése kapcsán a közbeszerzési eljárás lezárását követően az ajánlati kötöttség ideje alatt nem született döntés, így ez esetben a feltételes közbeszerzési eljárás újbóli lefolytatása szükséges. Jelenleg folyamatban van a beruházás tervdokumentációjának felülvizsgálata az energetikai megfelelőség vonatkozásában. A tervek átdolgozását követően a BMSK Zrt. azonnal elindítja a kivitelező kiválasztására vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárást.”