Hírek Térség Top

Összeszerelő üzemet vinne Maroslelére a SZEFO

Megváltozott munkaképességűek számára teremtene helyben munkalehetőséget a SZEFO Zrt., ahogy tette ezt Apátfalván is. Már keresik is a leendő munkatársaikat. Ha lesznek húszan, indulnak is. A képen a márciusi tájékoztató. Fotó: maroslelei könyvtár/facebook

Március 11-én, azaz még a koronavírus veszélyhelyzet kihirdetése előtt már tartottak egy tájékoztatót, s most ismét rendeznének egyet, ha a megfelelő számú érdeklődő regisztrálna a maroslelei könyvtárban.

A tervezett fórumon szeretne bemutatkozni a SZEFO Zrt., mely munkatársai ismertetnék a megváltozott munkaképességű személyek minőségi foglalkoztatását, a foglalkoztatás feltételeit, az érvényes komplex minősítést: B1, B2, C1, C2, D, E, fogyatékossági támogatást, rokkantsági járadékot megállapító határozattal rendelkező aktív korú hely lakosok részére.

– Az első alkalommal én adtam egy nagyon rövid tájékoztatást az érdeklődőknek, a második alkalommal már a SZEFO munkatársa tette meg ugyanezt, immár konkrétumokat mondva, a fórumsorozatot azonban sajnos kettétörte a koronavírus veszélyhelyzet. Viszont olyan alapadatok már a rendelkezésünkre álltak, s úgy váltunk el egymástól, hogy amennyiben leglább húsz kizárólag maroslelei megváltozott munkaképességű személy jelentkezne (hiszen az a célja, hogy helyben a helyieknek tudjanak munkát biztosítani), akkor kitelepítenek a faluba egy kisebb összeszerelő üzemet – mondta érdeklődésünkre Drimba Tibor polgármester.

Hozzátette, hogy az ehhez szükséges helyszínt, bár sok épület nem áll az önkormányzat rendelkezésére, a község biztosítaná. – Szóba jöhet a régi kis iskola, aminek elég nagy termei vannak, s ott rendelkezésre áll a szociális blokktól kezdve minden, amit tudnak használni, hiszen annak egyik részében a közfoglalkoztatottak vannak az eszközeikkel. De talán a régi bölcsőde is helyszín lehet, melyet fel lehet újítani, annak függvényében, hogy mit szeretne a SZEFO. Ha összejönne a húsz ember, nem lenne kérdés, megoldanánk a telephely igényt. Ennyi megváltozott munkaképességű maroslelei pedig van a faluban – tette hozzá a polgármester.

Drimba Tibor azt is elmondta, az előzetesen érdeklődők elérhetőségeit összegyűjtötték, s a jelentkezők számát valószínűleg az is befolyásolja majd, hogy milyen munkát kínálnak majd nekik, hiszen van aki – a betegsége miatt – csak ülőmunkát tud végezni, de van olyan is aki csak állót.