Hírek Kék hírek Makó

Fa dőlt a makói strand kerítésére

Szombaton kora este dőlt rá a makói maros-parti strand kerítésére egy fa, melyet végül a makói tűzoltók láncfűrészt bevetve távolítottak el. A megyében számos helyre vonulniuk kellett a katasztrófavédelem munkatársainak a hét végén. A kép illusztráció.

Hét műszaki mentéshez és öt tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit a hétvégén. Pénteken délelőtt Szegeden a Csongrádi sugárúton nagyméretű fa, parkoló személygépkocsikra dőlt. A kidőlt fát a szegedi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el, személyi sérülés nem történt.

Szombat reggel a korai órákban Szegeden a Remény utcában két kistestű kutya kerti tóba esett. Az állatokat a szegedi hivatásos tűzoltók mentőkötél segítségével húzták ki. Délután Szegeden a Füge soron magánház udvarán összehordott növényi hulladék égett. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el, személyi sérülés nem történt.

Szegeden a Baktói utcában lehasadt egy faág, amely veszélyeztette a forgalmat. A faágat a szegedi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el, személyi sérülés nem történt. Derekegyházán a Tanya V. kerületben 200 négyzetméteren száraz fű égett. A tüzet a szentesi és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el, személyi sérülés nem történt.

Szombat délután Csongrádon a Szentesi úton két személygépkocsi ütközött. A műszaki mentést a csongrádi hivatásos tűzoltók végezték, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Szegeden a Sándorfalvi úti központi szeméttelepen 1000 négyzetméteren szemét égett. A tűzeset során a szegedi és a hódmezővásárhelyi hivatásos-, a sándorfalvi önkéntes tűzoltók, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat és a balástyai katasztrófavédelmi kutató és mentő csoport avatkoztak be. A tüzet 10 vízsugár segítségével oltották el, az oltási munkálatokat három erőgép is segítette. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton a kora esti órákban Makón a Zöldház utcában egy faág az úttestre hasadt. A beavatkozást a makói hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével végezték el, személyi sérülés nem történt.

Szombat este Pusztaszerhez közeli tanyán istálló égett. A tüzet a kisteleki, a szegedi és a kiskunfélegyházi hivatásos-, valamint a kisteleki önkéntes tűzoltók három vízsugár és kézi szerszámok segítségével oltották el. A tűzesetnél személyi sérülés nem történt.

Deszken a Rózsa utcában kétszintes lakóépület tetőszerkezete égett. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Vasárnap a délelőtti órákban Szegeden két esethez riasztották a szegedi hivatásos tűzoltókat. A Csaba utcában és a Bécsi körúton egy-egy nagyméretű faág hasadt le. A faágakat a hivatásos egységek láncfűrész segítségével távolították el, személyi sérülés egyik esetben sem történt – közölte a megyei katasztrófavédelem.