Hírek Színes

Átlépték a horvát határt a Csanádalbertiről indult motorosok

Mint portálunk beszámolt róla, két motoros barát Trianon századik évfordulóján arra vállalkozott, hogy körbemotorozzák a Nagy-Magyarország határait. Hosszas szervezés után vasárnap indult útnak Csanádalbertiről Nagy Tibor és Maczelka Róbert, akik ma átlépték a horvát határt.

– A túra második napján (július 13-án) átléptük a horvát határt Udvarnál. Szerbiát sajnos ki kellett kerülnünk a járványhelyzet miatt. Ezt a szakaszt a későbbiekben, amikor már normalizálódik a helyzet, végigmotorozzuk, hiszen a történelmi Magyarország meghatározó színhelye volt Nándorfehérvár, amit sajnálatunkra ki kellett hagynunk – számoltak be a Trianon motoros emléktúra Facebook-oldalán.

Mint írják: „Horvátországot átlépve az első település Zupanja, majd innen végig motorozva a tervezett útvonalunkon, vettük az irányt szállásunkra Nova Gradiskára. Udvartól a szállásig 286 km-t tettünk meg kisebb pihenőkkel.” 

– A horvát útszakaszon Szerém és Pozsega történelmi vármegyéken haladtunk át a mai napon. Jó időnk volt, gyér forgalommal, szép tájakkal. Reggeli tankolás, kávézás, este egy kis séta a város központjában. Útközben egy kis gubanc támadt, valahogy a GPS-ünk egy murvás útra vitt bennünket, – mint később kiderült – egy Nemzeti Park területére keveredtünk. Vaddisznó csorda állta utunkat, kissé ijesztő volt a szitu, majd ezek után még a rendőrök, vagy “parkőrök” is próbáltak minket elzavarni az útról, a sisakkamerát is le akarták vetetni. Összeszedve nem létező nyelvtudásunkat, elmagyaráztuk, hogy mit keresünk itt, végül megmutatták a helyes utat, és hála istennek, minden probléma nélkül megúsztuk ezt a kis incidenst. A holnapi napunk fárasztó, és sokkal hosszabb lesz mint a mai, az út végén már közeledünk az Adriai tengerhez – olvasható a hétfő este közzétett bejegyzésben.

Hétfő délután élőben is bejelentkeztek közösségi oldalukon:

Közzétette: Trianon motoros emléktúra – 2020. július 13., hétfő

 

Forrás: Facebook / Trianon motoros emléktúra