Hírek Térség Top

28 millióból hozzák rendbe Óföldeák három utcáját

A községi önkormányzat a Magyar Falu Program pályázatán nyerte el ezt a tekintélyes summát. Három utcát hozatnak majd belőle rendbe. Fotó: Google Street view

Sikeresnek bizonyult az óföldeáki önkormányzat által a Magyar Falu Programhoz benyújtott útfelújítási pályázat, az önkormányzat a napokban kapott hivatalos értesítést arról, hogy huszonnyolcmillió forintot nyertek erre a célra.

– Három utca felújítására pályáztunk, az útalap nélküli, azaz sáros, de a falu központjában lévő Rózsa utcáéra, a Návay utca végére és a József Attila utcáéra, sikerrel – mondta érdeklődésünkre Simonné Sinkó Erika polgármester, aki hozzátette, hogy még az idén be is fejeződhet majd a három utca felújítása.

A község(i rendelő) egyébként szintén a Magyar Falu Program jóvoltából 55 orvosi eszközzel gyarapodott, de pályáztak játszótér bővítésre, melyet kerítéssel tennének biztonságosabbá.

De keresik a forrásokat a helyi temető ravatalozója felújítására, valamint a Návay kúria felújítására és rendezvényházzá való átalakítására, valamint egy önkormányzati bérlakás kialakítására.

***

Nem panaszkodhatnak a makói térség kistelepülései, hiszen sorra nyernek a Magyar Falu Programba beadott pályázataik. A legutóbbi pályázati körben például Orvosi eszközök vásárlása.

Csanádalberti: 2 millió 481 ezer 901, míg Magyarcsanád: 2 millió 999 ezer 691 forintot nyert, míg az 1960-ban átadott, s nagyobb felújításon azóta át nem esett orvosi rendelője teles felújítására

23 millió 181 ezer 154 forintot a kövegyi önkormányzat. De a nemrégiben megújult kövegyi ravatalozó felújítása is ilyen pályázatnak köszönhető. Az épület felújítására a községi önkormányzat összesen ötmillió-négyszáztizennyolcezer-kilencszáznegyvennégy forintot nyert el. A kisközség egyébkén szintén a Magyar Falu Pályázatnak köszönhetően 12 millió 299 ezer 606 forintból cseréltetheti ki a tavaly felújított községház bútorzatát és javíttathatja ki az épület tetejét. És tervei is vannak, hiszen pályázati segítséggel akarják kicserélni a falugondnoki buszt, s szeretnék felújítani a művelődési házat, illetve újraaszfaltoznák az Árpád és a József Attila utcákat is.

Kiszomboron szintén a Magyar Falu Programhoz áprilisban beadott pályázattal nyertek 29 millió 523 ezer forintot a Dózsa György és a Börcsök Andor utcák felújítására, itt is a kivitelező kiválasztását követően kezdődhetnek meg a munkálatok.