Két motoros barát Trianon századik évfordulóján arra vállalkozott, hogy körbemotorozzák a Nagy-Magyarország határait. Hosszas szervezés után ma indult útnak Csanádalbertiről Nagy Tibor és Maczelka Róbert.

Először minden segítség nélkül, mindössze egy térképen kezdte el tervezgetni két motoros barát azt az utat, ami a Trianon előtti Magyarország határait járja körbe. Az idő előrehaladtával aztán egyre többen biztosították őket a támogatásukról, amelyre szükségük is volt, hiszen mint mondják, saját erőből nem biztos, hogy bele tudtak volna vágni a több mint 5000 km-es útba.

– Akkor vált szinte biztossá, hogy sikerülni fog, amikor másfél évvel ezelőtt megkerestük Lázár János képviselő urat, és ő nagyon pozitívan állt az ötlethez, és a támogatásáról is biztosított minket. – mondta el portálunknak Nagy Tibor.

Rengeteg tárgyi támogatást is kaptak, egy barátjuk felkészítette a motorokat az útra, egy másik pedig pótalkatrészekkel járult hozzá a túrához, mesélte Maczelka Róbert. Az is fontos volt számukra, hogy a koronavírusjárvány miatt kialakult csúszás idején sem hagyták ismerőseik, hogy elcsüggedjenek.

– A közvetlen környezetünkből annyian támogatnak, hogy az hihetetlen. Sajnos a június 4-i indulást a koronavírusjárvány miatt nem tudtuk tartani, de mindenki azt mondta, hogy ne adjuk fel, csináljuk meg. – tudtuk meg tőle.

 

 

A két motoros, mintegy 16 napos útjuk során naponta 450km-es távokat tervez megtenni, 10-11 órát töltve két keréken, így teszik meg a több mint 5000km-es utat. A járványhelyzet miatt az útirányon kicsit változtatniuk kellett, és arra is fel vannak készülve, hogy út közben kell újra tervezniük, de ma reggel nagy elszántsággal pattantak nyeregbe néhány társukkal, akik egy kis darabon elkísérték őket.

Nagy Tibornak és Maczelka Róbertnek az út utánra is megvannak már a tervei, egy olyan alapítványt szeretnének létrehozni, amely minden évben gyermekeket visz el a régi Nagy-Magyarország nevezetes helyeire.

Útjukat a Makó Híradó is támogatja, így a következő mintegy két hétben olvasóink számos alkalommal hallhatnak majd arról, hogy éppen merre tartanak, és természetesen exluzív tartalommal is készülünk majd.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest