Ideje a bátorságunkat összeszedni.

Nem tudom, ki hogyan van vele, én most jutottam el oda, hogy szinte belefáradtam az állandó aggódásba. Az utóbbi hónapok annyira kilúgoztak, hogy most már úgy érzem, jöjjön, aminek jönnie kell, de meg kell élnem egy pár gondtalan napot is. Kicsit ki kell menekülnöm a rám ömlő negatív hírekből, a mindenhonnan leselkedő negatív helyzetekből. Az elhatározás úgy vélem, sokunkban megvan, de jó kérdés, hogy hová mehetünk, mit tehetünk. A biztonságosnak ítélt négy falból szerintem már mindenkinek elege van: jól megismertük az eltelt időben minden zugát csakúgy, mint a virtuális térnek is, és inkább már offline üzemmódba kívánkozunk. Menni, felfedezni, utazni vágynánk, emberek közé, gondtalanul, szabadon élményeket gyűjteni, felhőtlenül nevetni és szeretni.

Nem mindent lehet és érdemes tennünk, ezt megértettük. A magunk és mások érdekében jól megtanultunk távolságot tartani, itthon maradni, kezet mosni – ez mind nyilván nem vált kárunkra. De ezzel együtt elkezdtünk félni is. Magunktól, hogy elfeledkezünk valamiről és bajt okozunk, hogy nem figyelünk eléggé… és másoktól, hogy velünk óvatlanok …., és már mindentől,mert veszélyforrást jelent.

Pedig jó lenne megőrizni az egyensúlyt. És higgadtan gondolkodni.

Persze, a kis hang azért továbbra is mondogassa, hogy maradj továbbra is éber, de hagyni kell, hogy más érzések is időnként fölénk kerekedhessenek. Itt a jó idő, a nyár, a vakáció és a magunk módján, az általunk biztonságosnak vélt keretek közt ezeket élveznünk kell. Pont az egészségünk miatt is. Hogy erőt gyűjtsünk, ha hosszabb távon kell új életstílusra berendezkednünk, és a szabályok, a korlátozások továbbra is a mindennapjaink részei lesznek. Hogy ki tudjunk tartani akkor is, ha már nem fog sütni a nap, nem csalogat majd a szabadba semmi és újra be akar szippantani bennünket a digitális világ.

Most mindenki maga mérlegel és dönt. És az elhatározásának a következményeket is viseli utána. Lehet lemondani, panaszkodni, sajnálkozni, magasabb rendű szempontokat szemünk előtt tartani. Meg lehet belevágni vagy továbblépni, együtt élni és a helyzetből kihozni, amit lehet.

A lényeg, hogy választásunkat a magunkénak érezzük, és próbáljuk abban komfortosan érezni magunkat. És ha ez pici lépés vagy nagy levegő, úgyis jó.

Az élmény itt is, ott is várhat ránk. Bátorság.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest