Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Turizmusélénkítési Alapról döntöttek Makón, pályázat segítségével húznának aszfaltszőnyeget a pitvarosi Dózsa utcára, így gazdálkodják ki a kieső bevételeket Csanádalbertin – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Turizmusélénkítési Alapról döntöttek Makón: többek között kedvezmény és Welcome kuponnal, VisitMakó jeggyel, és SzabadON rendezvénysorozattal csábítaná vissza a turistákat a város a koronavírusjárvány után.

Makóra szervezett táborokat a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata: nemzetiségi táborok és közösségi célú programok támogatására pályázott a szervezet, amelyhez országosan mintegy 27 millió forintot kaptak a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi kapcsolatokért Felelős Államtitkárságától. Ezen az héten eleki román iskola alsósai érkeztek Makóra.

Több fontos, a községet érintő döntést is hozott júliusi rendes ülésén a pitvarosi képviselő-testület, mely döntött egy, a községi konyhához tartozó étkező felújítását célzó pályázat előkészítéséről is.

Így gazdálkodják ki a kieső bevételeket Csanádalbertin: a nem elegendő normatív támogatások ellensúlyozására a község tizenöt-tizenhat hektárnyi szántója megműveléséből származó bevétel hozza egyensúlyba Csanádalberti költségvetését. Egy évtizede nem kapott senki prémiumot sem. A testület, időnként a helybéliek bevonásával, is sokat dolgozik a településért.

Az Operatív Törzs péntek délig kapott időt, hogy kidolgozza javaslatait a mostani helyzetben, ma-holnap döntést hoz a kormány az intézkedésekről – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel. A miniszterelnök szólt arról is, hogy ha az uniós pénzek felhasználáshoz politikai szempontokat kötünk, akkor rosszul lesz elköltve a pénz.