Hírek Térség

Hamisított oklevelekkel is próbálta lejáratni Debreczeni István a képviselőket

Amióta eldöntötték, hogy elég volt a polgármester egyszemélyes diktatúrájából és kezdeményezték a testület feloszlását, válogatott hazugságokkal támadják a képviselőket. A cél egyértelműen a lejáratásuk, ám a lakosságból is rengetegen állnak mögöttük.

Mint korábban beszámoltunk róla, Csanádpalota 7 fős testületéből nemrég 5-en írták alá azt az indítványt, amely a feloszlást kezdeményezi. Egy képviselő ugyan úgy tűnik azóta visszakozott, ami nem is csoda, ha azt nézzük, milyen lejárató, fenyegető kampány indult ellenük Debreczeni István köreiből. Visszatérő vád, hogy kizárólag ők négyen azok, akik a munkát akadályozzák, miközben a településen minden rendben van (ami már csak az általunk megírt botrányokat látva is egyértelmű hazugság).

– Nemhogy bíztatnak minket a lakosok a testület feloszlására, hanem egyenesen számon kérik rajtunk, hogy miért engedjük azt, ami történik a településen. – fogalmazott portálunknak Kovács Gábor arról, hogy a lakosok mennyire nem értenek egyet azzal, ahogyan Csanádpalotán most működnek a dolgok. Ugyanerről számolt be Perneki László és Túri Tamás Márk is.

A mögöttük álló lakosságra kiváló bizonyíték volt az a sok tucat ember is, aki a legutóbbi botrányos testületi ülésre érkezett. Lehet mosdatni a szerecsent, lehet magyarázkodni, de akik ott voltak, pontosan tudják, ha nem jelezték volna a helyiek, hogy rendőri intézkedést fognak kérni, ha nem engedik be őket az egyébként nyilvános testületi ülésre, akkor bizony kizárták volna őket. Amit Debreczeni István az ülésen művelt, az szánalmas volt, és mint kiderült jogszabálysértő is, nem csoda, hogy

berekesztve az ülést csak a hátsó ajtón mert távozni

onnan. A képviselők arról is beszámoltak portálunknak, hogy azok az oklevelek, amelyeket egyértelműen a lejáratásukra adott ki a polgármester, hamisítványok voltak, amelyeket valószínűleg ott az önkormányzatnál nyomtattak az utasítására. Ennek bizonyítására az eredeti példányt közösségi oldalra is feltették, és megmutatták portálunknak is. Ebben a történetben egyébként az is furcsa, hogy a mai napig senki sem látta például Jancsik Zoltán alpolgármester vizsgaeredményét. Vajon miért?

 

Baloldalt a hamisított, jobb oldalt az eredeti, Kormányhivatal által kiállított igazolás

 

Mindeközben a polgármester az önkormányzati újságot és a település hivatalos közösségi oldalát is arra használja, hogy megalázza a lakosság által megválasztott képviselőket. – erősítette meg a települést évtizedek óta becsületesen szolgáló Perneki László.

Aki ellen egyébként, mint megtudtuk tőle nincs NAV-vizsgálat, vagy eljárás, ebből mindössze annyi igaz, hogy tanúként hallgatták meg egy ügyben, amelyről azóta sem kapott semmilyen értesítést. A kettő között pedig elég nagy a különbség.

A képviselők, amellett, hogy gyakorlatilag semmilyen döntéshozatalba nem voltak bevonva (amelyre nem mentség a koronavírusjárvány sem, hiszen a térségben mindenhol máshol megoldották a polgármesterek), többek között azt is nehezményezik, hogy a közmunkaprogram totális káoszba fordult a településen, és tudomásuk szerint Csanádpalota még csak nem is adott be pályázatot a Magyar Falu Programra, miközben a környező települések sorra nyerik a pályázatokat.

Kovács Gábor azt is elmondta portálunknak, hogy a hivatali autó összetöréséről – amelyről mi is beszámoltunk -, a mai napig nem tudnak részleteket. A képviselő azonban azt is elárulta, hogy az ellenük indított támadások és lejáratás csak még jobban összekovácsolja őket, és a mögöttük álló lakosságot.

Az egyébként teljesen szabályos indítványukat a testület feloszlására ezért újra megpróbálták beadni, igaz személyesen a hivatalban nem volt hajlandó tőlük átvenni senki, ezért – bármennyire is abszurd helyzet -, kénytelenek voltak e-mailben, és postán elküldeni.

Most azonban erről a Kormányhivatalt is értesítették, amely egyébként korábban portálunknak is megerősítette, az indítvány napirendre vételének elutasítását Debreczeni István már csak egyszer játszhatja el, ezután a törvényességi felügyeleti jogánál fogva nekik kell összehívatni a testületet és megtárgyaltatni a testület feloszlását.