Hírek Makó Színes

Benkóczy Zoltán volt az Erzsébet-ház estjének vendége

Véget ért az Angyalsóhaj Alapítvány első nyári tábora péntek este. A záró programon jelvénnyel ajándékozták meg a táborozókat, majd Benkóczy Zoltán színművésszel Szikszai Zsuzsanna beszélgetett.

Az Angyalsóhaj Alapítvány mintegy két héttel ezelőtt közzétett felhívására 163 diák jelentkezett, július 6-án benépesült az Erzsébet-ház, amely hat héten át fogadja majd ingyenes, tematikus táborokkal a fiatalokat, illetve a sérült felnőtteket egyaránt. Péntek este zárult az első tábor, ahol jelvénnyel lepték meg a résztvevőket, illetve köszönték meg Bertus Barcza Anikó művésztanár és segítőinek munkáját. Az esten közreműködött a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók gitárzenekara, Rónai Dániel művésztanár vezetésével.

navigate_before
navigate_next

A táborzáró program vendége volt Benkóczy Zoltán, akivel Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója beszélgetett.

Az Apátfalváról indult színművész tanulmányait gimnáziumban Makón, majd Szegeden folytatta. Mint portálunknak a beszélgetés előtt elárulta, a színészettel már gyerekkorában kapcsolatba került, mivel azt mondták, hogy van tehetsége hozzá. A főiskolát megelőzően a kecskeméti Katona József Színházban segédszínész is volt, ahol megerősítették abban, hogy van tehetsége hozzá. A színpad mellett a mozivásznon is feltűnt, de mint rámutatott: „lecsengőben van ez az egész dolog”, hiszen számára már az unokái érdekesek, hamarosan megszületik tizenegyedik unokája, így számára most az a fontos, hogy ő egészséges legyen. Érdeklődésünkre arról is mesélt, hogy nagy színészekkel játszhatott együtt, és így nagyszerű embereket ismerhetett meg ez által.