Hírek Térség Top

Pályázat segítségével húznának aszfaltszőnyeget a pitvarosi Dózsa utcára

Több fontos, a községet érintő döntést is hozott júliusi rendes ülésén a pitvarosi képviselő-testület, mely döntött egy, a községi konyhához tartozó étkező felújítását célzó pályázat előkészítéséről is. A képen a Dózsa György utca egy szakasza. Fotó: Google street view.

A községházán rendezett ülésen a helyi képviselők kiválasztották az egyedi szennyvízkezelési pályázat közbeszerzőjét, a két beadott pályázó közül a Kovács Gábor vezette ceglédi céget nyilvánították nyertesnek. A testület egyébként összesen három árajánlatot kért be, ebből végül kettő érkezett be a községházára, s közülük a kedvezőbb árfekvésűt fogadták el győztesként.

A testület egy belügyminisztériumi pályázat segítségével szeretne a Dózsa György utcára aszfaltszőnyeget húzatni. Ezen a pályázaton húszmillió forintot céloztak meg, ez a teljes bekerülési költség nyolcvanöt százalékát jelenti, azaz a további tizenöt százalékot a pitvarosi önkormányzatnak kell majd biztosítania, önerőként.

A testület döntött egy közétkeztetési pályázat előkészítéséről is. Ez a pályázat a községi konyhához tartozó étkező felújítását, illetve a konyhaajtónál egy szélfogó létesítését tenné lehetővé. De a testület szeretne a konyha működéséhez szükséges további eszközöket is beszerezni, szintén ezen pályázat segítségével. Ezt a pályázatot, ha elkészül, szintén a Belügyminisztériumhoz lehet majd benyújtani.