Hivatalos személy elleni erőszak miatt kapott nem jogerősen másfél évet az a férfi, aki nyakon ragadta az édesapjával szemben intézkedő rendőrt. Egy másik rendőr bántalmazóját is elítélték.

Az Ózdi Járásbíróság tegnap hozott ítéletet azzal a férfival szemben, aki az édesapjával szemben intézkedő rendőr nyakát ragadta meg. A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, ezért a – korábban erőszakos bűncselekményt elkövető – vádlottat a bíróság 1 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyidejűleg elrendelte a korábban kiszabott 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

Az ítélet sem jogerős, a vádképviseletet ellátó ügyész fellebbezést jelentett be a büntetés súlyosítása érdekében.

A nyomozó ügyészség indítványára gyorsított eljárásban három napon belül elítélték azt a három férfit, akik hétfőn támadtak rendőrökre a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség illetékességi területén.

 A jogszerű intézkedés közben a rendőrökre támadó, többszörösen büntetett fiatal testvérpár ügyében szerdán hozott – nem jogerős ítéletet – a Hajdúböszörményi Járásbíróság. A bíróság a vád szerinti tényállást elfogadva, bűnösnek mondta ki a fivéreket társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében.

A rendőrökre először támadó fiatalabb férfit a bíróság 1 év 10 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett, börtön fokozatú szabadságvesztés büntetésre ítélte, egyúttal elrendelte pártfogó felügyeletét.  A dulakodásba később becsatlakozó 19 éves elkövetőt a járásbíróság 1 év 10 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá elrendelte a 2019-ben kiszabott 1 év 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

A vádlottak és védőik az ítéletet tudomásul vették, míg az ügyész mindkét vádlott terhére, súlyosításért jelentett be fellebbezést.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest