Kiemelt hírek Makó

Formáljuk meg! – megkezdődtek az Angyalsóhaj Alapítvány táborai

Az Erzsébet-házban ezen a héten az ÉFOÉSZ tagjainak és gyermekeknek tartanak közös tábort Bertus-Barcza Anikó vezetésével.

– A lehető legtermészetesebb módon közelítenek egymáshoz a fogyatékkal élő és az egészséges felnőttek és gyerekek. Nagyon sok olyan helyzetet próbálunk előidézni, amivel hidat tudunk építeni közéjük, erre az alkotás, és a művészetek felettébb alkalmasak. – árulta el a képzőművész a Formáljuk meg táborról, amelyet ezen a héten tartanak az Erzsébet-házban.

Mint Bertus-Barcza Anikótól megtudtuk, az egyhetes programon 8 ÉFOÉSZ tag, és 20 gyermek vesz részt együtt, akik a kézműves foglalkozások mellett nagyon élvezték a kutyaterápiás és lovasterápiás foglakozást, valamint tűzoltók bemutatóját is.

Az Erzsébet-házba ma ellátogatott Farkas Éva Erzsébet, aki elmondta, nagyon sok felajánlás érkezett a hathetes programsorozatra, amiért köszönettel tartoznak, hiszen eredményeként jöhettek létre a táborok. A polgármester kiemelte: fontosnak tartják azt is, hogy ezek a programok az integráció jegyében működjenek.

 

navigate_before
navigate_next

 

A hat héten péntekenként nyilvános rendezvényekkel is készülnek, a holnapi alkalommal Szikszai Zsuzsanna fog beszélgetni Benkóczy Zoltán apátfalvi születésű színművésszel.

– Ő nem egy celeb, nem a bulvársajtó főszereplője, hanem egy nagyon hiteles, a színművészet igazi oldalát képviselő ember. Azt gondolom, hogy ezeken a beszélgetéseken értéket kell bemutassunk, példaképeket, és erre kiváló vendég. – mondta el a pénteki vendégről a múzeum igazgatója.