A közös hivatal jegyzője egy félreértés miatt nem küldte ki időben a meghívókat, így csak a csanádalberti testület tagjai jelentek meg a tegnap esti ülésen teljes számban, az ambrózfalvi, a nagyéri és a pitvarosi nem. Az ülést így Csjernyik Zoltán polgármester – határozatképtelenség miatt – elnapolta.

Homokszem került a hivatali gépezetbe, ezért maradt határozatképtelen Ambrózfalva, Csanádalberti, Nagyér és Pitvaros képviselő-testületei tegnap estére, a csanádalberti községházára összehívott ülése. Ezen ugyanis csak a csanádalberti képviselők jelentek meg teljes létszámban, Ambrózfalvát a polgármester és az alpolgármester képviselte, Nagyérről a polgármester és egy képviselő, míg Pitvarosról a polgármester és két képviselő vett részt az ülésen.

– A nagyéri polgármester azt mondta, hogy az egyik képviselő Budapesten van, a másik dolgozik, a harmadik pedig beteg, az ambrózfalvi polgármester pedig azt, hogy az egyik képviselőnek fogorvoshoz kellett mennie, ketten pedig nyugdíjasok, míg a pitvarosi polgármestertől azt tudtam meg, hogy a képviselők dolgoztak és nem tudtak eljönni az ülésre – mondta Csjernyik Zoltán, a gesztor Csanádalberti önkormányzat polgármestere.

Azt is elmondta, hogy dr. Sarkasi Péter jegyzővel a múlt héten csütörtökön telefonon beszélt, s utasította, hogy a következő hét szerdája estére hívja össze a közös testületi ülést.

– Sajnos nem tettem meg ezt írásban. Amikor a jegyző úrral hétfőn beszéltem, s rákérdeztem, hogy ahogy a múlt csütörtökön kértem, kiküldte-e a meghívókat, azt mondta, hogy ezt a kérést ő nem hallotta – tette hozzá Csjernyik Zoltán, aki az ülést tervei szerint jövő hét szerdára szeretné ismét összehívni.

Az új ülésen egyébként ugyanazt a két napirendi pontot tárgyalnák meg a négy képviselő-testület tagjai, mint amit az elnapoltra vitt volna be a csanádalberti polgármester, azaz: a képviselők előtt dr. előbb Sarkadi Péter jegyző számol be a vészhelyzet ideje alatt történt intézkedésekről és a közös önkormányzati hivatal munkájáról, majd Csjernyik Zoltán a Csanádalberti Közös Hivatal gesztor polgármestere ismerteti a vészhelyzet alatt hozott döntéseket, illetve a hivatalt érintő egyéb felmerülő eseményeket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest