Hírek Térség Top

Három-három milliót nyert orvosi eszközökre Csanádalberti és Magyarcsanád

A Magyar Falu Programban Csanádalberti egészen pontosan 2 millió 481 ezer 901, míg Magyarcsanád 2 millió 999 ezer 691 forintot nyert orvosi eszközök beszerzésére. A kép illusztráció.

Ismét sikeres volt a Magyar Falu Program orvosi eszközök beszerzését célzó pályázatával a csanádalberti és a magyarcsanádi önkormányzat is. Az előbbi összesen 2 millió 481 ezer 901, míg Magyarcsanád 2 millió 999 ezer 691 forintot nyert orvosi eszközök beszerzésére.

Hogy milyen eszközöket vesznek a pályázaton elnyert összegből. Azt mindkét településen az ott dolgozó háziorvosok igényei alapján állították össze.

– A védőnővel és a doktornővel közösen állítottuk össze az orvosi eszközök beszerzésével kapcsolatos pályázatot. Azt kértem, írják le, hogy mire lenne szükségük, ezt megtették. Én viszont személy szerint ragaszkodtam ahhoz, hogy egy. az újraélesztéshez szükséges defibrillátor is szerepeljen az elnyerni kívánt eszközök között – mondta érdeklődésünkre Csjernyik Zoltán, Csanádalberti polgármestere.

Az elnyert eszközöket az orvosi rendelő, illetve a védőnői szolgálat veszi majd használatba, ha azok megérkeznek.

Az elnyert pályázatról egyébként levélben értesítette a napokban mindkét önkormányzatot Gulyás Gergely miniszter és Gyopáros Alpár miniszteri biztos.

S, hogy milyen eszközökre is van szükség Csanádalbertin a defibrillátor mellett? A pályázati anyagban vércukormérő, vérnyomásmérő, fonendoszkóp, reflexkalapács, pupillalámpa, digitális lázmérő, mérleg, otoszkóp, lélegeztető maszk, pulse-oximéter, látásvizsgáló, látásvizsgáló tábla, hüvelytükör, csecsemő hosszmérő, digitális csecsemőmérleg, csecsemő szűrő audiométer, magasságmérő, textil lepedő, érintés nélküli fertőtlenítő adagoló, orvosi asztal, orvosi szék, törlő adagoló, nyomtató, sürgősségi táska, valamint műtőzsámoly is szerepel.