Éveken át szexuálisan zaklatta gyerekkori barátja gyermekkorú fiát az a férfi, aki szeretett volna szabadulni az előzetes letartóztatásából.

A Szolnoki Törvényszék elutasította a vádlottnak és védőjének letartóztatás megszüntetése iránti indítványát annak a cibakházi férfinak az ügyében, akit az ügyészség folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádol.

A vádirati tényállás szerint a terhelt a gyermekkori barátjánál lakott és éveken keresztül szexuálisan zaklatta annak gyermekkorú fiát.

A vádlott és védője fellebbezése alapján eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett az elsőfokú bíróság álláspontjával, miszerint egyrészt a magas büntetési tétellel fenyegetettség miatt a vádlottal szemben fennáll a szökés vagy az elrejtőzés veszélye, másrészt mivel a vádirat szerint a bűncselekményt korábbi felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, tartani lehet attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el. Mindezekre figyelemmel a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtáblának – közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest