Kiemelt hírek Makó

Fura közjáték lett a tegnapi rendkívüli ülésből Makón

Az eredetileg keddre tervezett testületit valamiért jócskán előrehozták, erről Mucsi Tamás szerint alig fél nappal előtte tájékoztatták őket. Az időpont össze-vissza pakolgatásának végül majdnem az lett az eredménye, hogy majdnem határozatképtelen lett a testület. De ugyan mi indokolta ezt a kapkodást?

Hétfőn kora délután először azt mondták a képviselőknek, hogy kedden 8:05-kor, nem sokkal később azt, hogy 8:25-kor, majd egy kis idő elteltével azt, hogy nem kedden, hanem hétfőn este 19 óra után lesz egy rendkívüli testületi ülés. Erről Mucsi Tamás számolt be a közösségi oldalán, többek között azt kifogásolva, hogy így nem lehet normális döntéseket hozni, hiszen az előterjesztéseket, és azok anyagait is alig valamivel az ülés előtt kapják meg.

Kétségtelenül eléggé furcsa, hogy mi indokolja az ilyen kapkodást, és egyáltalán: miért kell este 19 órára, vagyis jóval a hivatali munkaidő lejárta utánra tenni egy rendkívüli ülést? Miért jobb ez az időpont, mint a kedd reggel 8 óra?

Főleg, hogy ez az előrehozás végül azt eredményezte, hogy gyakorlatilag majdnem határozatképtelen lett a testület, hiszen a Farkas Éva Erzsébet közösségi oldalára feltöltött képek alapján Kovács Sándor, Székely Ildikó, Czirbus Gábor valószínűleg nem tudott elmenni, Zeitler és Gáspár úgy tudjuk a bizottsági ülésen még ott volt, aztán eltűnt és végül Mucsi Tamás is felállt az ülés előtt.

Annak egy pontján így az a furcsa helyzet állt elő, hogy csak 6 képviselő maradt a 12-ből, vagyis nem lehetett döntést hozni. Az, hogy végülis csak sikerült, egyetlen dolognak köszönhető: Gáspár Sándor (miután korábban Mucsi Tamás szerint azt mondta, hogy nem így készült, és nem ér rá) „valahogy visszakerült”.

A polgármester később a rendkívüli ülésről tett ki egy posztot a közösségi oldalára, ám ebből a háttérben zajló folyamatokról semmi nem derül ki, ezért megkérdeztük az önkormányzatot is, hogy mi indokolta az időpont ilyen kapkodásszerű előrehozását, illetve ki hozott erről döntést.

Mert így egyébként ennek látszólag semmi értelme nem volt, ráadásul az is szinte kizárt, hogy ez a fejetlenség ne lett volna elkerülhető.