Hírek Kék hírek Térség

Fiatalkorúaknak árult extasyt, kristályt és herbált

2017-től kezdve az élettársát valamint a fiatalkorú fiát is bevonva felnőtteknek és fiatalkorúaknak extasy tablettát, kristályt és herbált árult az a férfi, aki most szeretett volna kiszabadulni az előzetes letartóztatásából.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Kecskeméti Törvényszék végzésének helybenhagyását indítványozta, amellyel a törvényszék annak a mélykúti férfinak a letartóztatását tartotta fenn, akit az ügyészség kábítószer-kereskedelemmel, új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel, pénzmosással és kiskorú veszélyeztetésével vádol.

 A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint a férfi 2017-től kezdve az élettársát valamint a fiatalkorú fiát is bevonva Mélykúton felnőtteknek és fiatalkorúaknak extasy tablettát, kristályt és herbált árult. A férfi azért, hogy az ebből származó pénzt leplezze, ingatlanokat vásárolt és gazdasági társaságot alapított. Olyan eset is történt, hogy a férfi annak érdekében, hogy több vásárlójuk legyen, a neki dolgozó személyek egy részét nem pénzzel, hanem bódító hatású anyagokkal fizette ki.

A Kecskeméti Törvényszék a vádemelést követően a férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartotta, a végzés ellen a férfi jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az átiratában kifejtette, hogy a vád tárgyává tett súlyos megítélésű bűncselekmények egyikét a törvény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntetni rendeli, ezért a többszörösen büntetett férfivel szemben a továbbiakban is fennáll a szökés és az elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye, ezért a törvénynek megfelelően tartotta fenn a törvényszék a férfi letartóztatását.

A fellebbezésről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.