Hírek Térség

Trükközéssel próbálja leszerelni a képviselőket Csanádpalota polgármestere

Komoly nyomásgyakorlással szeretné megakadályozni a szavazást a testület feloszlásáról Debreczeni István, a holnapi ülésről akár a sajtót is megpróbálhatják kizárni.

Több hónapos, folyamatos botrányokkal övezett hivatalvezetés után nemrég 5 képviselő közös indítványt nyújtott be azért, hogy feloszoljon a képviselő testület Csanádpalotán. Debreczeni Istvánnak ezután 15 napja volt, hogy ülést hívjon össze, amelyen erről szavazni kell.

Miközben ez a határidő hamarosan lejár, ma megjelent a település honlapján a meghívó, ami szerint reggel 8:30-kor kezdődik az ülés. Érdekes módon azonban a napirendi pontok között nincs ott a feloszlásról szóló előterjesztés. Mivel az indítványt szavazásra bocsátania jelen esetben nem lehetőség, hanem törvényi kötelesség, így nehezen érthető, hogy mire készül a botrányhős polgármester.

Bezzeg, ha ilyen trükközés néhány évvel ezelőtt történik, amikor egyedül indítványozta a feloszlást, ő lett volna a legjobban felháborodva, míg most minden eszközzel próbálja ellehetetleníteni azt a kezdeményezést, amit a testület nagy többsége indított el.

Ezzel együtt – kisajátítva a település közösségi oldalát és az önkormányzati újságot is – saját magát dicsőítő, az indítványt benyújtó képviselőket pedig támadó posztokkal és újságcikkekkel próbálja elterelni a figyelmet a mostanra lassan az összeomlás előtt álló hivatalról.

Ezek után azon sem lepődnénk meg nagyon, ha a holnapi testületi ülésről megpróbálná kizárni a sajtó képviselőit, amelyet egyébként szintén nem tehet meg, hiszen a nyílt ülésen bárki részt vehet.

 

Hogyan lehet mindössze néhány hónap alatt szétverni egy települést? – Makó Híradó

Furcsa hangvételű levélben mentek neki a képviselőknek „ különböző életkorú és társadalmi helyzetű, hétköznapi csanádpalotai olvasók” a Makói Csípősön, többek között azzal vádolva őket, hogy nem dolgoztak a településért. A valószínűleg maroknyi megmaradt Debreczeni hívő még mindig nem érti, miért nyújtottak be indítványt a testület feloszlására, igaz ők sosem fogják.