Élvezték a gyerekek a helyi könyvtárban a múlt héten rendezett művésztábor programjait. Az ingyenes önkormányzati nyári táborok sorában ma kezdődött ugyanitt az egyhetes Cyber tábor programsorozata.

Remek élménynek bizonyult a maroslelei könyvtárban a múlt héten zajlott művészeti tábor, melyben a gyerekek rengeteg új dologgal, technikával ismerkedhettek meg. Volt batikolás, nemezelés, papírmasékészítés és persze rajzoltak és festettek a résztvevők a két vezető, Sipos Edit és Kolozsvári Zsanett, valamint segítőik: Kira és Rolf irányításával.

Minden résztvevő gyermek emléklapot kapott, s a táborban készült alkotásokat kiállításon is bemutatták. A rajzversenyen eredményeképpen kilencen külön elismerésben is részesültek.

A résztvevő gyerekeknek annyira tetszettek a foglalkozások, hogy azt kérték, hogy jövő nyáron is mindenféleképpen rendezzenek művészeti tábort.

A művésztábor azonban csak az első volt a maroslelei önkormányzat idei nyári gyermektáborainak, hiszen ezen a héten már a Cyber tábor programsorozatai folynak, hogy azt július 13. és július 17. között a rendvédelmi tábor, július 20. és július 24. között a Kert-Ész tábor, július 27. és július 31. között a Helyismereti és öngondoskodás tábor, míg augusztus 3. és augusztus 7. között a Tánctábor kövesse, hogy a nyári szünet nagy részét kitöltő táborsorozatot augusztus 10. és augusztus 14. között a Mozdulj! Tábor programjai zárják.

Így a gyerekek nem csak elfoglalhatják magukat akár egész nyáron, de érdekes, izgalmas programokon vehetnek részt, s ezzel az önkormányzat részben le is veszi a szülők válláról gyermekeik napközbeni biztonságos elhelyezésének gondjait.

Ráadásul a családoknak mindez különösebb költséget sem jelent, hiszen nem csak ingyenes a tábori programokon való részvétel, de a gyerekeknek a maroslelei önkormányzat a napi háromszori térítésmentes étkezést is biztosítja!

A táborokat egyébként az EFOP-1.5.3-16-2017-00025-ös számú, Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben, Közösségi szolgáltatások fejlesztése Csongrád megyében pályázatnak köszönhetően rendezhetik meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest