Belföld Hírek

Új szemlélet a turizmusban

Jó hír az ágazat számára, hogy a július 3-án elfogadott, 2021-re vonatkozó költségvetési törvény alapján a turizmusfejlesztési célelőirányzat keretében várhatóan nagyságrendileg a tavalyival megegyező összeg áll majd a turizmus rendelkezésére – közölte a Magyar Nemzettel Guller Zoltán.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a pénteken elfogadott jövő évi büdzsé kapcsán megkeresésünkre úgy fogalmazott: a következő évben ezeket a forrásokat részben új szemlélet szerint kell a turisztikai ügynökségnek felosztania, hiszen a koronavírus-járvány érezhetően új helyzetet teremtett, és rendkívüli kihívások elé állította az ágazatot. – Azt is mérlegelni kell, hogy a nemzetközi porondon, az újrainduló turisztikai piacon Magyarország továbbra is versenyben áll majd a konkurens országokkal, amire az MTÜ lehetőségként tekint – fogalmazott a vezérigazgató.

Kitért rá, hogy a kormány ezután is a fejlesztésekre koncentrál a megszorítások helyett. Emellett az ügynökség a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ riportjai alapján célzott és megalapozott, adatvezérelt marketinget folytat.

– Mindkét területre jelentős források állnak majd rendelkezésre – emelte ki Guller Zoltán. Hangsúlyozta: a kormány, ahogy eddig, úgy ezután is minden segítséget megad az ágazat számára, az MTÜ pedig mindent megtesz a turizmus ágazati teljesítményének minél előbbi visszaépüléséért, melyhez a szükséges finanszírozási háttér rendelkezésre áll.