Hírek Makó Színes

Csobbanásból sincs hiány a Hagymatikum nyári táboraiban

Június utolsó hetében elkezdődtek a fürdő Csobbanós napközi nyári táborai, ahol számos programmal és tematikus napokkal is várják a gyerekeket. Az első héten az indiánok világát is felfedezhették a táborozók, de természetesen nagyokat csobbanni is volt lehetőség.

Mint Lajtosné Papp Noémi portálunknak elmondta: 2013 óta minden évben megrendezi a fürdő a Csobbanós napközit, amely során a nyár középső részében várják a gyerekeket, húszfős turnusokban. Ilyenkor szakképzett pedagógusok vigyáznak rájuk és készülnek tematikus, illetve szárazföldi és vízi programokkal, továbbá háromszori étkezést is biztosítanak.

– Nagy az érdeklődés, sok a visszatérő a gyermekek között, ami nagy öröm számunkra. Ha valaki még szeretne csatlakozni, akkor a turnusokban van hely – emelte ki. Mint hozzátette: a Csobbanós napközi augusztus közepéig tart, csatlakozni a fürdő recepciójának fő pénzáránál lehet, ahol a szülőnek egy nyilatkozatot kell kitöltenie, illetve itt tudja intézni a tábor árát is.

navigate_before
navigate_next

A Csobbanós napközik első hetében az indiánok kerültek középpontba. Mint Szabó Boglárka elmondta: ebéd után, amikor nagyon meleg van, bent vannak a gyermekmegőrzőben, amely a bázisuk, és ott barkácsolnak, ragasztanak, színeznek és készítenek kreatív alkotásokat.

– Ez által nemcsak a mozgásukat, hanem a kreativitásukat, finommotorikájukat is fejlesztjük – mutatott rá az óvodapedagógus. Mint megtudtuk, a tábor során hallgattak indiánzenét is, de képeket is néztek indiánokról, beszélgettek róluk, illetve ékszereket is készítettek. A vízben pedig többek között kincskeresés, fogócska és cápás játék is várta a gyerekeket, akiknek az UV-védelmére és a megfelelő folyadékbevitelére is figyelnek.