Hírek Térség

Szél István: elfogadhatatlan a kamionstop mezőgazdászokat érintő része!

Az agrárkamara megyei elnöke szerint döbbenetes, hogy mezőgazdasági vontatók sem közlekedhetnek most szombattól 22 óra helyett már 15 órától a hazai utakon, hiszen aratási időszak van, dolgozni kell a földeken.

Az Információs és Technológiai Minisztérium közleménye alapján a nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozásának időtartama júliusban és augusztusban meghosszabbodik, így most szombattól már 15 óra után – néhány kivételtől eltekintve – nem közlekedhetnek az utakon.

Ez a korlátozás pedig a mezőgazdasági vontatókra is vonatkozik, ami Szél István szerint döbbenetes, hiszen épp az aratási időszakban vagyunk, amikor muszáj dolgozni a földeken. Az agrárkamara megyei elnöke a közösségi oldalán közzétett posztban azt írja, reméli, hogy hamarosan eltörlik a rendelkezés ide vonatkozó részét, az ugyanis elfogadhatatlan.

 

A NAK oldalán nem sokkal később megjelent, hogy a mezőgazdasági járművek más elbírálás alá esnek, a termény betakarításhoz kapcsolódó áruszállításhoz, takarmányszállításhoz, mezőgazdasági munkagép vagy lassú jármű áttelepítéséhez használt, a kizárólag friss virágrakományt vagy élő növényekből álló rakományt szállító kamionokat ez nem fogja érinteni.