Hírek Makó

Kezdődik a Tulipán utcai rendelő felújítása

Mintegy 12,5 millió forintot fordít az önkormányzat az egész Honvéd városrészt ellátó rendelőre, a felújítás ideje alatt konténerben kialakított vizsgálóban fogadják a betegeket.

– Ránézésre is utoljára a hatvanas években nyúlhattak hozzá, nagyon nehéz körülmények között dolgoztunk. – mondta el a Tulipán utcai rendelőről Dr. Várkonyi Katalin, aki 2017-ben váltotta ebben a háziorvosi körzetben Sánta Sándort.

A betegforgalom elég nagy, naponta 50-80 páciens fordul meg itt, tudtuk meg a doktornőtől, de influenzaszezonban akár ennek a kétszerese is lehet. Az épületben viszont már sok helyen hullott a vakolat, a csempe, a rossz nyílászárók miatt pedig gyakorlatilag az utcát fűtötték télen.

– Valóban egy nagyon régi és elavult épületről beszélünk, amire nagyon ráfér a felújítás. Sokat panaszkodtak rá a betegek is így bízok benne, hogy értékelik majd az új, modern környezetet. – emelte ki Varga Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője.

 

navigate_before
navigate_next

 

A városvezetés még 2015-ben határozta el azt, hogy a háziorvosi rendelőket ütemezetten felújítják, ez többnél már meg is történt az utóbbi években, például a Hollósy Kornélia utcán, vagy a Justh Gyula utcán, a Kálvin utcai rendelő is most épül újjá.

– 2019-ben született döntés a Tulipán utcai rendelő ügyében is, a koronavírusjárvány ugyan sok mindent felülírt, de a képviselőtestület úgy döntött, hogy az egészségügyhöz köthető támogatásokat és beruházásokat fenntartjuk. – hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet.

A polgármester hozzátette: a Tulipán utcai rendelőre most mintegy 12,5 millió forintot fordít az önkormányzat, ebből többek között új nyílászárókat, világítás és fűtéskorszerűsítést, új belső burkolatot, és festést kap az épület.

A felújítást a makói GOLD-PEFA Kft. végzi majd el, mint az ügyvezetőjétől megtudtuk hosszú ideje ő is ebbe a rendelőbe jár háziorvoshoz, így különösen a szívén viseli ennek a beruházásnak a sorsát. A munkálatokat pedig minél hamarabb be szeretnék fejezni, hogy a betegek a lehető leggyorsabban térhessenek vissza a megújult rendelőbe.