Belföld Hírek Kék hírek Térség

A szexuális erőszakkal vádolt férfi a járványhelyzet miatt akart szabadulni

A járványhelyzet miatt akart szabadlábra kerülni az a férfi, aki azért van előzetes letartóztatásban, mert szexuális erőszakkal vádolják. Nem engedték szabadon.

A Szegedi Ítélőtábla, a fellebbviteli főügyészség indítványával egyezően, helybenhagyta a Kecskeméti Törvényszék végzését, amellyel a szexuális erőszakkal vádolt lajosmizsei férfi letartóztatásának megszüntetése és enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása iránti indítványát elutasította.

A férfival szemben a Kecskeméti Törvényszéken szexuális erőszak bűntette miatt folyik eljárás. A férfi az eljárás tárgyalási szakaszában az új koronavírus miatt kialakult járványhelyzetre hivatkozással a letartóztatásának a megszüntetése iránt terjesztett elő indítványt. A Kecskeméti Törvényszék a férfi indítványát elutasította, aki a végzés ellen fellebbezést jelentett be.

A Szegedi Ítélőtábla a férfi fellebbezését nem tartotta alaposnak és megállapította, hogy az időközben kialakult járványügyi veszélyhelyzet önmagában nem olyan ok, ami a kényszerintézkedés megszüntetését indokolná, ezért az elsőfokú bíróság végzését a fellebbviteli főügyészség indítványával egyezően helybenhagyta.