Hírek Térség

Lázár János kilobbizta: plusz négy tram-train szerelvény érkezik Vásárhelyre!

A beruházásért felelős kormánybiztos javaslatát elfogadta Orbán Viktor, így a már gyártásban lévő nyolc traim-train kocsi mellett további négy szerelvényt rendel meg a kormány – írja a Promenád.

Újabb 8,5 milliárd forint érkezik a vásárhelyi villamosvasút fejlesztésére – jelent meg szerda este a hír, amiről csütörtök délelőtt Lázár János a Rádió 7-ben élőben beszélt.

– Naponta 15 ezer ember, köztük 5 ezer diák ingázik Vásárhely és Szeged között. Másfél évig győzködtem a kormányzatot, hogy valószínűleg több járműre lesz szükségünk a tervezett nyolcnál ahhoz, hogy ki tudjuk szolgálni az utasokat – mondta a riport elején Lázár János.

A térség országgyűlési képviselője hozzátette, a tram-train a reggeli és délutáni csúcsidőben 12-15 percenként közlekedik majd, és mindent megtesznek azért, hogy biztonságos, gyors és hatékony legyen. A vásárhelyi Kálvin tér 30 percnyire kerül a szegedi Széchenyi tértől, miközben parkolót sem kell majd keresnünk.

– Orbán Viktornál több alkalommal jártam az elmúlt időszakban, hogy a nyolc gyártásban lévő szerelvény mellé még négyet rendeljen meg a kormány. A miniszterelnök elfogadta a javaslatom – tájékoztatott a projektért felelős kormánybiztos.

Lázár János ismertette: elsőként két jármű érkezik meg Vásárhelyre, majd négy, kettő és 2022 végéig az újabb négy. – Ez Magyarország egyik legnagyobb és legizgalmasabb közlekedési projektje. Arra ugyanis még nem volt példa hazánkban, hogy két települést villamossal kössenek össze, illetve 100 éve, Trianon óta nem épült villamospálya olyan városban, ahol addig nem volt. Szeged és Vásárhely ikervárossá válik, ez történelmi jelentőségű – emelte ki. Mint kifejtette, emellett a Szeged-Szabadka vasútvonal felújítása is elindul, így 2023-24-re Hódmezővásárhelyről egy óra alatt eljuthatunk Szabadkára, ami nemzetstratégiai szempontból is fontos.

Lázár János felhívta a figyelmet: mivel a tram-train hatalmas beruházás, így idő, mire elkészül, illetve érdeksérelem és közlekedési korlátozás nélkül nem lehet megvalósítani. – Egy villamost nem lehet a levegőben megépíteni – mondta.

A rádióban elhangzott: a városban a vasúti pálya lényegében elkészült, az építkezés pedig a végső szakaszában van. A beruházás által a közvilágítást is átalakítják a nyomvonal mentén, illetve a nagyállomásnál járműpark épül. A nyolc járművet Spanyolországban gyártják, a kivitelezés ott is a végéhez közeledik.

Ezen kívül folyamatban van a tarifarendszer kialakítása, ami során a cél, hogy a tram-train a lehető legkedvezőbb tömegközlekedési eszköz legyen. Ennek érdekében kedvezményekben és kombinált bérletekben gondolkodnak.