Hírek Makó

Csermák Szilvia és Czirbus Gábor volt a Rádió 7 vendége

A képviselő, Zöld Város tanácsnok a július negyedikei városszépítő programról és a temetői viráglopásokról is beszélt, az alpolgármester pedig a választókörzetében zajló fejlesztésekről számolt be a szerdai Közös Nevezőben.

Csermák Szilvia elmondta: a szombat délelőtti programhoz csatlakozni vágyókat 9:30-ra várják a városháza udvarán, de később, a helyszíneken is lehet csatlakozni. A Zöld Város tanácsnok kiemelte: több civil szervezet és vállalkozó is jelentkezett már az akcióra, amelyen elsősorban szemétszedést és gazolást fognak végezni. A Tegyük szebbé városunkat! programról portálunk is bővebben beszámolt, a részletekről ide kattintva olvashat.

A képviselő továbbá arról is szólt a beszélgetés során, hogy megszaporodtak a temetői lopások, de a városi virágládákból is tűnnek el virágok. A római katolikus temető gondnoka arra is rámutatott, hogy volt olyan, aki a piacon árulta az ellopott virágot – ez ellen további kamerákkal és a kapuk zárásával igyekeznek védekezni.

Czirbus Gábor alpolgármester a Közös Nevezőben a választókörzetét érintő fejlesztésekről számolt be. Elsőként a Korona szálló felújítását említette, amelynek egyik szárnya újul meg, pályázati forrásból. Mint tájékoztatott, a szerkezeti felújítás kész, a tetőfedés a héten teljes egészében be fog fejeződni, várhatóan pedig augusztus közepére el is készül.

Kiemelte: minden makóit kedves emlékek fűznek a Koronához, így nagyon fontos, hogy folyamatosan meg tudjon újulni az épület. Szólt továbbá arról is, hogy ezt egy földszinti felújítás követi majd, így már csak az emeleti szárny felújításával lesznek adósak, ami a szökőkútra néz, de bízik abban, hogy lehetőség nyílik annak felújítására is, keresik ennek lehetőségét.

A műsorvezető kérdésére elmondta: nem eredeti funkcióikat fogják betölteni a felújított részek, hiszen a szobákat egy díszteremmé fogják átalakítani.

A Szent István király Plébániatemplom felújításáról is szó esett a beszélgetésben. Czirbus Gábor elmondta: sokat fejlődött a külső rész, most pedig a barokk stílusban épült templom belső része is megújulhat. Felidézte, hogy nemrégiben Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel ellátogattak abba az kiszombori asztalos műhelybe is, ahol a padok készülnek.

Folytatódik a járdák felújítása is, amely kapcsán az alpolgármester arról adott tájékoztatást, hogy a nyáron kezdődő munkálatok eredményeképp megújulhat a Tömörkény utca, ahová térköves járda fog kerülni.

A kézilabda egyesület tisztújító közgyűlése kapcsán Czirbus Gábor köszönetét fejezte ki Tóth Istvánnak az elnöki feladatok ellátásért, továbbá elmondta: ő a stafétát Nacsa Ferencnek adja át, aki szakosztályvezető volt. Az alpolgármester szólt a kézilabda munkacsarnok építéséről is, amely kapcsán elmondta: az önkormányzat a szükséges feladatokat ellátta, így izgatottan várják, mikor kezdődhetnek el a munkálatok.

Szó esett továbbá a jégpálya fejlesztéséről, a Maros-parti focipálya öltözőjének megújításáról, és a labdarúgó pálya öltözőkomplexumának építéséről is, utóbbihoz egy parkolót is szeretnének építeni – mutatott rá Czirbus Gábor, aki köszönetét fejezte ki Lázár János országgyűlési képviselőnek is a sportfejlesztések kapcsán.