Hírek Térség Top

Befejeződött a királyhegyesi egészségház felújítása

Harmincmillió forintot nyert még tavaly a Magyar Falu Programban a királyhegyesi önkormányzat a helyi Egészségház felújítására. Az 1926-ben emelt épületen a munkálatok még az év elején megkezdődtek, s már a műszerek beállítása zajlik a rendelőben, miután a műszaki átadása-átvétele rendben lezajlott.

Még idén januári rendes ülésén döntött a testület az Egészségház felújításának és korszerűsítésének kivitelezőjéről. A képviselő-testület a Makó, Rákóczi utca 33. szám alatti székhelyű Mester-Bau Holding Kft. összesen bruttó 30 millió 150 ezer 4, (azaz nettó 23 millió 740 ezer 161) forintos ajánlatát fogadta el, így a cég nyerte meg a munkálatok elvégzésére kiírt közbeszerzési eljárást.

A munkálatok kiterjedtek az épület külső és belső nyílászáróinak cseréjére, a teljes homlokzatszigetelésére, nemes vakolattal való bevonására, a vizesblokk, a fűtés és villamos-hálózat felújítására, belső burkolatok cseréjére és az épület akadálymentesítésre.
A belső munkálatok lehetővé tétele érdekében a védőnő és a háziorvos február 19-étől a szomszédos régi orvosi lakásban fogadta a kisbabákat, szüleiket, illetve a betegeket.

Az épületre már márciusba felkerült a külső hőszigetelés, majd megépült az új, a mozgáskorlátozottak közlekedését megkönnyítő rámpa is.

– Megtörtént az épület műszaki átadása, átvétele, már csak apró hiányosságok maradtak hátra, s a műszereket kell beállítani. Az Egészségházat egyébként majd újra avatjuk, de ennek még nincs meg az időpontja – közölte érdeklődésünkre Horváth Lajos, Királyhegyes polgármestere.