Makó Programok

Közös városszépítésre hívja a makóiakat az önkormányzat

Mindenkit szeretettel vár Makó Város Önkormányzata a szombati Tegyük szebbé városunkat! programra, amelynek részeként többek között szemétszedést és gazolást is végeznek majd a város számos pontján – hívta fel a figyelmet a Zöld Város tanácsnok.

Csermák Szilvia felidézte, korábban már egyszer meginvitálták a makóiakat, akkor pedig megígérték, hogy rendszeressé fogják tenni ezt a felhívást, a vírus miatt viszont eddig erre nem volt lehetőség.

Kiemelte, szemétszedés a cél elsősorban, amelyhez zsákot, kesztyűt, eszközöket biztosítanak az önkénteseknek, de örömmel fogadják, ha valakinek van és hoz magával. Hozzátetette továbbá, hogy Zöld Város tanácsnokként gyakran járja a várost, és tapasztalja, hogy hiába van szemetes, rengeteg a szemét az út szélén, illetve a főtéren is ezt tapasztalta tegnapi sétája során, így reméli, ez a kezdeményezés ösztönzőleg hat majd.

A résztvevőket július negyedikén, szombaton 9:30-ra várják a városháza udvarára. Csermák Szilvia kiemelte: a város minden pontjára szeretnének elmenni, előzetes felmérték a terepet, hogy melyek azok a területek, ahol nagyon nagy szükség van a takarításra, illetve a képviselők is tettek javaslatokat.

Rámutatott továbbá, hogy szeretnék elsősorban célba venni a kerékpárutak szélét, a bevezető utakat, de többek között a játszótereket és azok környékét is szeretnék szebbé tenni, a program eső esetén viszont elmarad.

Szűcs Gábor, városgazdálkodási- és fejlesztési divízióvezető elmondta: örömmel fogadta a képviselő kezdeményezését.

– Én személy szerint a Városgazdálkodás kollégáival kettő seprőgéppel és két teherautóval fogom segíteni a munkálatokat, és az eszközöket is mi fogjuk kiszállítani a helyszínre – emelte ki, továbbá hozzátetette: a két seprőgép kilenc órakor indul a hivatal elől, és többek között a Csipkesor alatti sétányt és a Bérpalotát is érinteni fogják útjuk során.