Hírek Térség

Pályázatból építene bölcsődét Maroslele

A Magyar Falu Program lehetőségeit célozta meg az önkormányzat a fejlesztések érdekében, összesen 80 millió forint értékben négy pályázatával. Óvodafelújításra a Belügyminisztériumnál pályáztak , illetve várják a bölcsődeépítésre már beadott TOP-os pályázat pozitív elbírálását is.

– Az első pályázatink a Szegfű, Rózsa és Táncsics utcák problémákkal kapcsolatos. Az előző községvezetés már korrigálta az itteni járdaproblémákat, amiről úgy gondolom, az előrelépés volt a korábbi állapotokhoz képest. Azonban bizonyos szakaszai lassan ismét tönkremennek, ezért ezen összesen közel két kilométeres szakaszok felújítása érdekében pályáztunk harmincmillió forintra – mondta Drimba Tibor polgármester.

A községvezető elmondta, hogy közösségi tér fejlesztésére is beadtak egy pályázatot. A volt jegyzői lakás épületét kívülről egy korábbi pályázat segítségével már felújították, még az előző ciklusban, most szeretnék azt belülről is modernizálni. A szintén harmincmillió forintos pályázat segítségével valósi közösségi teret hoznának is létre, s a megcélzott pályázatban benne van egy közművelődés szakember egy éves hárommillió forintos bértámogatása is.

A maroslelei önkormányzat ezeken felül pályázott a játszótér felújításra. Az elnyerhető ötmillió forintból

– Az elmúlt esztendőkben szép számmal születtek kisbabák a településen, így még inkább indokolt a főtéri játszótér korszerűsítése, bővítése, de felújítjuk majd a másik, a Köztársaság téri játszóteret is – árulta el Drimba Tibor polgármester.

A község közterület karbantartási eszközök beszerzésére is benyújtott egy tizenötmillió forintos pályázatot, ha nyernek fűnyíró traktor, úttolót, árokásót, a belvíz elvezetésez szükséges különböző eszközöket szereznének be.

De Belügyminisztériumnál az óvodafelújításra is pályázik az önkormányzat. – Ez is egy harmincmilliós pályázat. Az épület már nagyon szépen rendbe van téve, viszont régi épületként szigetelési problémái vannak, azaz ezt szeretnénk megoldani, de korszerűsítenénk a mosdóit és a fűtési rendszere egy részét is – osztotta meg a részleteket Maroslele polgármestere, aki hozzátette, hogy még várják a bölcsőde építésével kapcsolatos 132 millió forintos TOP-os pályázatuk pozitív elbírálását, lévén jelenleg nem működik bölcsi a faluban, igaz a régi épület a Dózsa utca sarkán ma is állt. Azt szeretnék, ha az új bölcsőde az óvoda és az iskola közelében épülne fel.