Hírek Térség Top

Önerőből fejlesztették a pitvarosi Öregek Napközi Otthonát

Hamarosan elkészül a pitvarosi Öregek Napközi Otthona új akadálymentes mosdója, s az épület főbejárata környékét, valamint rendbe teszik az akadálymentes rámpát is. Az önkormányzat – önerőből – kétmillió forintot fordított a fejlesztésre.

– Nem pályázati forrásból, hanem az önkormányzat önerejéből folyik a munka az Öregek Napközi Otthonában, ahol tavaly több hatósági ellenőrzést is tartottak. Ezeken több különböző, apróbb hibát tártak fel és jegyzőkönyveztek. És ebben határidőt szabtak meg arra, hogy mikorra kell befejeznünk a teljes akadálymentesítést, hiszen ezt mi korábban önerőből már elkezdtük, de sajnos kellő anyagi forrás hiánya miatt csak apránként és részfeladatok elvégzésével tudtunk dolgozni – közölte érdeklődésünkre Radó Tibor.

Pitvaros polgármestere hozzátette, hogy most be kellett fejezni a napközi otthon mosdójának felújítását is.

– Az akadálymentesített mosdó eddig is működött, de nem volt meg benne a szabály szerinti nővérhívó, most már ez is megvan, felszereltettük azt a speciális zárszerkezetet, mely belülről zárható, de kívülről biztonsági záras, azaz riasztás esetén a nővérek kívülről is ki tudják azt nyitni. A mosdón ezeket csináltattuk most, illetve a főbejárat környékét újítottuk meg. Eddig sajnos nem volt meg itt a százhúsz, illetve százötven centiméteres szélesség, mely lehetővé teszi a kerekesszékkel való könnyű bejutást az épület főbejáratán át – tette hozzá.

A polgármester azt is elárulta, hogy az Öregek Napközi Otthona apránkénti felújítása összesen kétmillió forintba került, melyet teljes egészében a pitvarosi önkormányzat fedezett a község költségvetéséből. Hangsúlyozta, hogy a fejlesztés az otthon használói és dolgozói javát is szolgálja (és meg is érdemlik az idősek és a dolgozók is), nem csak a hivatalos előírásokat teljesítik vele.