Hírek

Makón is fákat döntött ki a hétfői vihar

Tizenhét kidőlt fát hagyott maga utána megyében a tegnap Makót is elérő vihar. Az M43-as autópályán délután fél 2 után a hatalmas eső alaposan lelassította a forgalmat. A kép illusztráció..

Hétfőn délelőtt Hódmezővásárhelyen, a Béke telepen körülbelül 500 négyzetméteres területen gyulladt meg a lábon álló gabona. A helyszínre érkező hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Késő délelőtt Csongrádon egy nagyméretű fa egy ága szakadt az úttestre. Az ágat a szentesi tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el.

A megyénk fölött délután átvonult zivatar útját Csongrádon, Szentesen, Mindszenten, Hódmezővásárhelyen, Zákányszéken, Sándorfalván, Bordányban, Szegeden és Makón kidőlt fák, leszakadt ágak szegélyezték.  A tűzoltó egységeknek 17 esetben kellett fákat eltávolítaniuk. A hivatásos egységek munkáját a mindszenti és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók is segítették. A legtöbb beavatkozást – összesen hatot – Hódmezővásárhelyen végezték, a többi településen csak néhány műszaki mentést kellett végrehajtani, a vihar következtében személyi sérülés nem történt.

Délután fél 2 körül az M43-as autópálya Makó és Apátfalva közti szakaszán a hatalmas eső lefelezte az arra közlekedő járművek sebességét, miután a látótávolság csupán néhány száz méterre csökkent – tapasztaltuk a sztrádán közlekedve.