Hírek

Szerszámnyéllel verte agyon áldozatát

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a letartóztatást elrendelő határozat helybenhagyását azzal a férfival szemben, akit az ügyészség egy kiskunmajsai férfi megölésével vádol.

A vád szerint a terhelt 2018 szeptemberében ittas állapotban lopni ment egy kiskunmajsai ingatlan udvarába. Miközben eltulajdonítható értékek után kutatott, zajt csapott, amire a lakóépületben alvó sértett felébredt és a terheltet felelősségre vonta, hogy mit keres ott. Ezt követően a vádlott a sértettet egy szerszámnyéllel olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett életét többszöri életmentő beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni.

A Kecskeméti Törvényszék elrendelte a vádlott letartóztatását, aki ezen döntéssel szemben fellebbezést jelentett be szabadlábra helyezése érdekében.

A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint miután a vád tárgyát képező bűncselekmény 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel  is büntetendő, a többszörösen büntetett előéletű vádlott vonatkozásában mind a szökés és elrejtőzés, mind a bűnismétlés veszélye egyaránt fennáll. Mivel a terhelt esetében kizárólag a letartóztatás tekinthető szükséges és arányos kényszerintézkedésnek, indítványozta az elsőfokú bíróság határozatának helybenhagyását a Szegedi Ítélőtábla felé.

A kényszerintézkedés tárgyában másodfokon eljáró ítélőtábla osztotta az elsőfokú bíróság indokait és a fellebbviteli főügyészség indítványával egyezően a törvényszék – vádlott letartóztatását elrendelő – határozatát helybenhagyta.

A vádlott büntetőjogi felelősségének megítélése kérdésében a Kecskeméti Törvényszék folytatja le a bizonyítási eljárást.