Hírek Makó

Évek óta nem volt annyi beiratkozó a Galambban, mint most

Egy nap alatt 75 diák iratkozott be az iskolába, illetve azt követően is többen jelentkeztek már – tudtuk meg Horváth Zoltántól. Az igazgató kiemelte: nőtt az iskolaátlag is, a javulási tendenciák megtartásával pedig véleménye szerint az ország egyik legjobb mezőgazdasági iskolájává válhatnak.

Az igazgató portálunknak elmondta: a rendkívüli helyzetre való tekintetettel különleges megoldásokat kellett alkalmazniuk a beiratkozásra, de szerencsére nagyon pozitív meglepetés érte őket. Rámutatott: évek óta nem volt ennyi beiratkozó – azon az egy napon 75 tanuló iratkozott be kilencedik osztályra, azt követően pedig még hat tanuló. A tendencia folytatásával eljutottak oda, hogy nem vesznek fel minden tanulót, a jelentkezőket tanulmányi eredménytől függően szeretnék szűrni – tudtuk meg.

– Azt kell, hogy mondjam, hogy a tavaly szeptemberben bevezetett ösztöndíjnak, az iskola saját ösztöndíjának, illetve ennek a szűrésnek köszönhetően az iskolaátlag nagyban emelkedett, elértük a 3,6-ot – fogalmazott Horváth Zoltán, aki továbbá részletezte: ebbe bele kell érteni azon tanulók tanulmányi átlagát is, akiket például hiányzás miatt kizártak, vagy több tárgyból buktak. „Itt főként azokról beszélünk, akik mondjuk esti tagozatra iratkoztak be, felnőttképzésre, és valamilyen oknál fogva nem tudtak bejárni, őket kizártuk, de az eredményeik megjelennek, úgyhogy ez nem egy csupaszított, nem egy átszámolt eredmény, hanem a valóságot tükrözi” – hangsúlyozta.

A mezőgazdasági iskola szeptemberben egy technikumi osztályt és három szakképző iskolai osztályt indít majd. Mint az igazgató elmondta, a technikumi osztályba több olyan leendő Galambos is érkezett, akik ötödik osztálytól minden tárgyból kitűnőek voltak, illetve dicséretekkel rendelkeztek; ők kifejezetten azért jöttek, mert gépészmérnöki egyetemre szeretnének tovább menni.

– Amennyiben ezeket a javulási tendenciákat tartani tudjuk, én úgy gondolom, hogy az ország egyik legjobb mezőgazdasági iskolájává válhatunk – emelte ki, továbbá arról is szólt, hogy az ösztöndíjak és a javuló oktatási mutatók mellett szeptembertől az ország egyetlen középiskolája lesz a Galamb, ahol az agrárinformatikai ismereteket 9. osztálytól oktatják, nemcsak fakultációs jelleggel, hanem tananyagba beillesztve.

 

Borítókép: Facebook / Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola