Kiemelt hírek Térség

Újra Panaszkönyvben a csanádpalotai önkormányzat

A Hír TV fogyasztóvédelmi magazinja most azoknak a cégeknek a történetét dolgozta fel, akiknek az elvégzett munkákért nem nagyon akar fizetni Debreczeni István.

Május közepén elsőként írtuk meg, hogy legalább három vállalkozónak mintegy 18 millió forinttal tartozik a csanádpalotai önkormányzat olyan munkákért, amelyeket szerintük bizonyítható módon elvégeztek. Most a Hír TV fogyasztóvédelmi magazinja is foglalkozott az üggyel, így a bogácsi üdülő ügye után Debreczeni István rövid időn belül másodszor tette hírhedtté a települést országosan is.

A három vállalkozó ügye egyébként sokban különbözik egymástól, két dologban azonban hasonlítanak: az önkormányzat ilyen-olyan kifogások miatt csak részben, vagy egyáltalán nem fizette ki őket, illetve mindhárom cégvezető most is megerősítette az országos csatornának, hogy Debreczeni István minősíthetetlen módon kezeli az ügyüket.

Mindez egyébként azért is lesz különösen rossza a jövőben is a település számára, mert Csanádpalota nevét mindenki ezekről a botrányokról jegyzi meg, és ezt a rossz hírnevet rendkívül nehéz lesz visszaállítani. Józan paraszti ésszel is belátható, hogy ilyen cirkuszok mellett lassan nem lesz olyan tisztességes vállalkozás, aki hajlandó bármiben is partnerséget vállalni az önkormányzattal.

A Hír TV műsorának legszórakoztatóbb része egyébként, amikor Mészáros István – aki cégével a csapadékvízelvezető csatornán dolgozott – mondja el tapasztalatait.

A Sapi-Vill Bt. tulajdonosa többek között azt is elmondja, hogy a Debreczeni István vezette önkormányzat egyik kifogása a munkájukkal kapcsolatban, hogy egy 1969-es (vagyis 50 éves) szivattyút építettek be. A szakértőkkel telepakolt hivatalban azonban csak azt nem sikerült megfejtenie senkinek, hogy ez a dátum a műszaki követelményeket rögzítő szabvány bevetésének ideje, és nem a gyártásé.

A fogyasztóvédelmi magazin legutóbbi részét alább tudják megtekinteni, a Csanádpalotát is érintő rész körülbelül 27 percnél kezdődik.