Hírek Makó

Múzeumba kerülnek a Galamb megújuló előadótermének egykori székei

Mintegy 2,5 millió forintból újul meg a Galamb iskola előadóterme – tájékoztatta portálunkat Horváth Zoltán, aki továbbá elárulta: érdekesség, hogy a terem régi székei Szentesre, a Koszta múzeumba kerülnek át egy retro moziterembe.

Mintegy 35-40 évvel ezelőtt alakították ki az egykori AV termet, amely egy kis moziként működött, és amelynek székei az önkormányzattól érkeztek akkor – idézte fel az igazgató, aki kiemelte: nagyon ráfért már a teremre a felújítás.

– Érdekesség, hogy a székek, amik kikerültek innen, azok Szentesre mentek át, a Koszta múzeumba, ahol Őze Lajosnak készítettek egy retro mozitermet belőle – tudtuk meg Horváth Zoltántól.

Az összesen 2,5 millió forint értékű fejlesztés magába foglalja a teljes elektromos hálózat megújítását, a lambéria eltávolítását, a falak festését, glettelést, vakolást, a teljes álmennyezet kialakítását, a LED világításokat, amelyek különböző helyszínekről, különböző formákban kapcsolhatóak fel, illetve négy beépített hangszórót, amely két oldalról vezérelhető lesz, hiszen két projektort fog tartalmazni a terem.

Utóbbi felhelyezésére bár még nem került sor, a székek viszont már a raktárban vannak, illetve a függönyök megérkezésére várnak, hogy azok is felkerülhessenek – tájékoztatott az iskola igazgatója.