Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

A városháza dísztermét is felfedezhették a sötétben a Múzeumok Éjszakáján, kinyitottak a községi könyvtárak, művelődési házak a térségben, Szent László-szobrot avattak a földeáki templombúcsún – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Három különleges tárlatvezetésre hívta az érdeklődőket a József Attila Múzeum szombat este: az éjfélig tartó programsorozat részeként a megjelentek zseblámpával fedezhették fel Csanád vármegye ősgalériáját, a skanzent és a múzeum állandó kiállítását is.

Július harmadikán, pénteken nyílik meg Békési Magdolna „Az élet szép!” címet viselő tárlata. A makói alkotó műveit július 29-ig tekinthetik majd meg az érdeklődők a Hagymaházban.

Maroslelén, Pitvaroson, Földeákon, Kiszomboron, Királyhegyesen, Csanádalbertin is kinyitottak, s különböző szolgáltatásokkal, sőt programokkal várják a könyvtárak, művelődési házak a helybélieket.

A földeáki templom főbejárata közelében lévő, vihar által kidöntött tölgyfa földben maradt részéből Bárdi Andrea faragta ki a lovagkirály, a templom védőszentje alakját. Ezt a tegnapi templombúcsún, a szentmisét követően szentelte meg Olasz Attila plébániai kormányzó.

Fenntartható Zöld Kémia és Mobilitás Kompetencia Központ valósul meg az SZTE-n: a kőolaj kitermelési hatékonyságának növelése, új üzemanyag-keverékek kifejlesztése és egy új analitikai módszer alkalmazása a motorok károsanyag-kibocsátásának mérésére – többek között ez a célja a Fenntartható Zöld Kémia és Mobilitás Kompetencia Központnak, amely 4 milliárd forint támogatásból valósul meg. 

A mai napon testületi ülést tartanak Nagylakon és Apátfalván is.