Maroslelén, Pitvaroson, Földeákon, Kiszomboron, Királyhegyesen, Csanádalbertin is kinyitottak, s különböző szolgáltatásokkal, sőt programokkal várják könyvtárak, művelődési házak a helybélieket. A képen a királyhegyesi közösségi színtér.

Részlegesen nyitotta meg kapuit a pitvarosi művelődési ház még június 21-én, s ebben a hónapban hétfőtől péntekig reggel 8 és délután 6 között várja is a helybélieket. A látogatóink és az ott dolgozók egészségének fokozott védelme miatt azonban július 1-ig a könyvtárba nem lehet beülni és a nagyterem sem látogatható! A kisterem pedig határozatlan ideig marad zárva. Az intézményben az alábbi szolgáltatások érhetők el: fénymásolás /nyomtatás, szkennelés, faxolás, laminálás, könyvek visszavétele, könyvcsomagok kölcsönzése (előzetes igénylés alapján): könyvbekérés e-mailben, előjegyzés kérése valamint a könyvtárközi kölcsönzés igénylése illetve szaktájékoztatás kérése e-mailben vagy telefonon. A látogatóktól azt kérik, hogy maszkban érkezzenek az épületbe, használjanak kézfertőtlenítőt és figyeljenek a 1,5 m-es távolság tartására! További segítséget a Teleházban kapnak! Igény szerint továbbra is házhoz viszik a könyvtári könyveket, az előre megbeszélt időpontra.

Maroslelén már a múlt héten kinyitott a könyvtár, melyben a szokásos nyitvatartási időben az összes megszokott szolgáltatás elérhető. A maszk használata ajánlott, a kézfertőtlenítőt biztosítják. Azt is kérik, hogy mindenki tartsa be a másfél méteres védőtávolságot.

A könyvtárban hétfőn kezdődik az első nyári gyerektábor, mégpedig a művésztábor, majd ezt követi hetente a Cyber, a Rendvédelmi, a Kert-Ész, a Helyismereti és öngondoskodás, a tánc, illetve a mozdulj tábor, melyeken ingyenes a részvétel és a napi háromszori étkezés.

Királyhegyesen június 16-án, azaz a járványügyi veszélyhelyzet feloldása után nyitott újra a Művelődési Ház és Könyvtár a helyi közösségek és falu lakói számára.

Földeákon június 18-án nyitott a könyvtár, itt a szájmaszk használata ajánlott, de nem kötelező, viszont a bejárati kézfertőtlenítőt mindenkinek használnia kell. Helyben olvasni azonban nem lehet, csak kölcsönözni és a csoportos látogatókat sem fogadják. Ugyanezek az egészségügyi szabályok vonatkoznak a szintén újranyitott művelődési házra is.

Kiszomboron a könyvtár szintén kinyitott, sőt egy könyvtármozi vetítésen már túl is vannak. A folyosón pedig látható Borsi János szobrász, múltkutató kiállítása.

Vasárnap egyébként gyermek horgászversenyt rendez a Vályogos tónál a Kiszombori Sporthorgász Egyesület.

Csanádalbertin is kinyitott a könyvtár, s a művelődési házban szombaton már ingyenes zumba fitneszt is tartottak.

Kinyitott az apátfalvi könyvtár és a faluház is, sőt az utóbbiban már el is kezdődött az első ingyenes önkormányzati nyári tábor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest