Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Nem marad üzemeltető nélkül a Rónay Kúria Kiszomboron, születésnapját ünnepelte az A.SZ.T.A, indul a parlagfüves területek felderítése Csongrád-Csanádban – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Szöllősi István hét éve üzemeltette az éttermet, ami a közétkeztetést is ellátja a településen, ám év elején még úgy tűnt, nem folytatja tovább. Hosszas egyeztetés után mégis sikerült megegyeznie az önkormányzattal.

Működésének 3. évfordulóját ünnepelte tegnap A Szivárványon Túl Alapítvány. A vidám alkalmon kézműves foglalkozás, tánc és játékok várták a családokat. A jókedvű délelőttön mosolyokban és finom falatokban sem volt hiány.

A parlagfű mentesítésének fontosságára hívta fel a figyelmet Juhász Tünde Csongrád-Csanád Megye kormánymegbízottja Hódmezővásárhelyen. Hamarosan indul megyeszerte a határszemle. Tavaly a hivatal szakemberei 360 hektárnyi parlagfűvel fertőzött területet derítettek fel. Az idén, ahogy korábban is, helikopter és drónok segítik a munkát.

Ludwig van Beethoven előtt tiszteleg idén a Szegedi Szabadtéri és a Szimfonikus Zenekar közös Ajándékkoncertje. A világhírű zeneszerző születésének 250. évfordulója alkalmából a közönség nem csak slágerdarabokat, de különleges, ritkábban elhangzott kompozíciókat is élvezhet a Dóm téri csillagok alatt Gyüdi Sándor vezényletében.